Bicielx evita l'emissió de 30 tones de CO2 a l'atmosfera en 2018

En 2018 s’han registrat un huit per cent més d’usuaris en el servici de Bicielx respecte a l’any anterior en concret, el passat desembre havia inscrites 2.085 persones al servici públic de lloguer de bicicleta, una dada molt positiu que demostra l’increment de població que aposta pel transport alternatiu.

Durant l’any 2018 s’han dut a terme 302.414 préstecs, un tres per cent més respecte a 2017; la mitjana de préstecs per dia en el servici és de 1.003 i el 84 per cent d’ells s’han realitzat de dilluns a divendres. A més, cada usuari usa la bicicleta una mitjana de 12 vegades al mes i recorre una distància mitjana anual de 287 quilòmetres.

L’Estació més freqüentada durant 2018 ha sigut la de l’ambulatori de Sant Fermí, seguida de plaça de la Llotja, Oficina de Turisme, Ajuntament i UMH-Escuela Oficial d’Idiomes.

Quant a recorreguts, el més registrat en el servici és el de plaça de la Llotja- ambulatori de Sant Fermí, amb 2.292 usos, i li seguixen plaça de la Llotja-Oficina de Turisme, amb 1.840; ambulatori Sant Fermín-plaza de la Llotja, amb 1.839; ambulatori Sant Fermín-avenida Libertad/Aljub, amb 1.514, i UMH/Escuela d’Idiomas-ambulatorio de Sant Fermí, amb 1.436 usos.

Els beneficis del servici en termes mediambientals, es traduïxen en que la utilització de Bicielx durant 2018 ha fet possible que s’evite l’emissió de 30 tones de CO2 a l’atmosfera, la qual cosa evidència la contribució col·lectiva que realitzen les persones que dia a dia aposten per l’ús d’un transport net com és la bicicleta.

En els últims anys s’han posat en marxa huit noves estacions i està previst construir tres més en les pròximes setmanes: Palmerales/Ciudad de la Justícia, Plaça de Barcelona i Portes Encarnades.