Foment de la Cultura Emprenedora en una Ciutat Solidaria

Impulsar l’emprenedoria i l’autoocupació entre la gent jove per dinamitzar l’emprenedoria a Elx, i gestar una cultura responsable en l’àmbit fiscal, són els objectius del projecte “Foment de la Cultura Emprenedora en una Ciutat Solidària”.

Aquesta iniciativa sorgeix en el si dels treballs desenvolupats per la “Taula contra l’Economia Submergida” liderada per l’Ajuntament d’Elx i compta amb el suport de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Està dirigida a xics i xiques que cursen formació Secundària (3r i 4t ESO) o Cicles Formatius (FP Bàsica, Cicle Mitjà i Cicle Superior) i s’orienta a:

  • Fomentar la cultura emprenedora entre la gent jove, potenciant el desenvolupament de les capacitats emprenedores com una possible opció d’inserció laboral.
  • Fomentar la importància d’una cultura empresarial solidària, promovent la responsabilitat fiscal i social.
  • Estimular la motivació i la creativitat per a la innovació a la recerca de nous nínxols de negoci.
  • Guiar de manera didàctica l’alumnat en les diferents etapes del procés d’emprendre.

El projecte “Foment de la Cultura Emprenedora en una Ciutat Solidària” s’articula en xerrades, tallers i el Concurs d’Idees Emprenedores.

D’una banda, xerrades sobre la motivació i la creativitat en l’emprenedoria, així com sobre l’educació en valors socials com ara la responsabilitat fiscal.

D’altra banda, taller en els quals, de manera individual o en equips, es treballa una idea d’empresa i es desenvolupa seguint el format One-Pager.

Finalment, un Concurs d’Idees Emprenedores, que premia la idea més original, innovadora i viable sorgida dels tallers.