Jornada Autoconsum Fotovoltaic. Actualitat i futur

Dins del marc del nou Pla d’Acció Per al Clima i l’Energia Sostenible d’Elx i el Pla Estratègic Elx ELX2030, l’Ajuntament d’Elx, , amb la col·laboració de la Unión Española Fotovoltaica (UNEF), la Asociación de Empresas de Energías Renovables (APPA), el Instituto Valenciano de Competitividad Empresarial (IVACE) així com d’altres entitats i empreses, organitza la jornada informativa “Autoconsum Fotovoltaic. Actualitad y futur ”  que se celebra el 31 d’octubre, en el Centre de Congressos d’Elx.

Elx està embolicada en el projecte de la Capitalitat Verda Europea i això comporta que la nostra ciutat ha de realitzar un canvi en el model energètic tant a nivell públic com a nivell privat. Compartim el desafiament del canvi climàtic i un dels nostres objectius és descarbonitzar l’economia, promoure l’abandó dels combustibles fòssils i electrificar la demanda energètica mitjançant la generació de fonts netes.

Ens trobem en un moment òptim per a apostar per l’autoconsum fotovoltaic ja que d’aquesta manera aconseguirem una ciutat més verda i les empreses il·licitanes trobaran un nou sector en el qual realitzar inversions, innovació, recerca i desenvolupament.

Segons dades oferides per l’Institut per a la Diversificació i estalvi de l’Energia (IDAE), la inversió en autoconsum fotovoltaic suposa un estalvi de fins al 20% de la despesa energètica de qualsevol empresa. Elx com a ciutat amb un gran component industrial ha de treballar per a transformar aqueix consum elèctric en energia neta.

La jornada, que compta amb mes de 100 persones inscrites, constarà de dos blocs. Un d’ells serà una xarrada informativa sobre la situació administrativa a Espanya de l’autoconsum fotovoltaic; i l’altre bloc constarà de casos pràctics, principalment la visió de quatre empreses que assistiran a aquestes jornades a explicar la seua experiència:  Smart  Solar (Iberdrola)ProinterCubierta Solar i Demesol.

L’esdeveniment pretén servir com a cita imprescindible de suport a aquest nou sistema de generació, alhora que per a debatre els diferents agents implicats i per a recollir i donar resposta a les qüestions que puguen sorgir per al màxim desenvolupament d’aquest sector.