Xarxa de Ciutats per la Bicicleta

La Xarxa de Ciutats per la Bicicleta és una associació composta per entitats locals que té per objecte la generació d’una dinàmica entre les ciutats espanyoles amb la finalitat de facilitar, fer més segura i desenvolupar la circulació dels ciclistes, especialment en el mitjà urbà.

L’Ajuntament d’Elx forma part (des de novembre de 2019) de la junta directiva d’aquesta associació al costat de Alacant, Valladolid, Palma, Gijón, Santander, Saragossa, *Donostia, Sant Boi de Llobregat, Fuenlabrada, El Prat de Llobregat, Càceres, Sevilla, Bilbao, Múrcia i València. La presidència de la junta de l’associació que està formada per 123 municipis l’ostenta l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La pertinença a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, permet a la nostra ciutat treballar de manera directa amb altres ciutats mitjançant que l’intercanvi d’experiències de la promoció de l’ús de la bicicleta a la ciutat, les polítiques de calmat de trànsit, la creació d’infraestructures ciclistes de qualitat i el desenvolupament de la mobilitat sostenible en general.

Elx per la seua part aporta la seua experiència en la gestió del servei públic de bicicletes Bicielx, que compta amb 44 estacions dins del terme municipal i més de 2.000 persones usuàries.