Bicielx evita l'emissió de 30 tones de CO₂

En 2018 s’ha registrat un huit per cent més d’usuaris en el servei de Bicielx respecte a l’any anterior. Un total de 2.085 persones utilitzen el servei públic de lloguer de bicicleta, una dada molt positiva que demostra l’increment de població que aposta per un transport més sostenible i saludable.

Durant l’any 2018 s’han dut a terme 302.414 préstecs, un tres per cent més respecte a 2017; la mitjana de préstecs per dia en el servei és de 1.003 i el 84 per cent d’ells s’han realitzat de dilluns a divendres. A més, cada persona usuària usa la bicicleta una mitjana de 12 vegades al mes i recorre una distància mitjana anual de 287 quilòmetres.

L’estació de Bicielx més freqüentada ha sigut la de l’ambulatori de Sant Fermín, seguida de les localitzades en la plaça de la Llotja, l’Oficina de Turisme, l’Ajuntament i la UMHE-Escola Oficial d’Idiomes.

Quant a recorreguts, el més registrat en el servei és el de plaça de la Llotja-ambulatori de Sant Fermín, amb 2.292 usos, i li segueixen plaça de la Llotja-Oficina de Turisme, amb 1.840; ambulatori Sant Fermín-plaça de la Llotja, amb 1.839; ambulatori Sant Fermín-avinguda Llibertat/Aljub, amb 1.514, i UMHE/Escola d’Idiomes-ambulatori de Sant Fermín, amb 1.436 usos.

Els beneficis del servei en termes mediambientals es tradueixen en què la utilització de Bicielx durant 2018 ha fet possible que s’evite l’emissió de 30 tones de CO₂ a l’atmosfera, la qual cosa evidencia la contribució col·lectiva que realitzen les persones que dia a dia aposten per l’ús d’un transport net com és la bicicleta.