Regeneració ambiental de la parcel·la del derrocat hotel d'Arenals del Sol

Una vegada finalitzades les obres de demolició i LA retirada d’enderrocs de l’antic hotel dels Arenals del Sol, la Direcció General de Costes del Ministeri de Transició Ecològica ha començat amb els treballs de regeneració ambiental de la parcel·la amb la reposició del camp dunar.

Així ho ha l’alcalde, Carlos González, que ha visitat la platja acompanyat de la regidora d’Educació, María José Martínez, l’edil d’Urbanisme, Ana Arabid, i l’alcalde pedani, Antonio Garzón.

Segons ha explicat González “amb aquesta regeneració es durà a terme la reposició del camp dunar i la seua integració amb la parcel·la situada al nord”. L’actuació té una duració de dos mesos i compta amb una inversió de 103.000 euros.

L’alcalde ha explicat que els treballs consisteixen principalment en la demolició del viari nord de la parcel·la de l’hotel, incloent-hi tots els seus serveis, el mur de maçoneria que limita amb la platja i l’escala d’accés a aquesta; la retirada d’enderrocs i del material granular no apte com ara arena de platja; garbellat de l’arena existent sota el vial; l’extracció d’una fina capa superficial d’arena a la platja seca sense vegetació de la platja de l’Altet i trasllat fins a la parcel·la de l’hotel.

Tal com ha assenyalat el regidor, “aquesta arena permetrà la generació de dunes a la parcel·la sobre la qual s’alçava l’hotel i posteriorment es procedirà a la instal·lació d’una pantalla vegetal sobre les dunes amb la plantació de vegetació autòctona i l’eliminació d’espècies invasores”.

Es procedirà, a més, a la instal·lació d’una passarel·la de fusta per a facilitar l’accés per als vianants a la platja i també s’actuarà amb la construcció parcial de passeig marítim per a donar continuïtat a l’existent i completar el seu ample en el tram de la parcel·la de l’hotel.