ELX DIGITAL

Elx vol aprofitar amb èxit les oportunitats vinculades a la revolució digital que ja està present en l’economia i societat il·licitana, i en la vida personal de la nostra ciutadania.

La digitalització ja està incidint en el nostre estil de vida i en les nostres formes d’utilitzar les tecnologies a nivell personal, per a aprendre i estudiar, comunicar-nos i relacionar-nos, treballar, comprar, desplaçar-nos, divertir-nos, etc.

La transformació digital ja està en marxa a Elx, en l’agricultura, el comerç, la indústria, el turisme. En el transport i la mobilitat, la sanitat, l’administració electrònica. En l’educació i el mercat de treball.

El progrés tecnològic està tenint un impacte efectiu en la vida real de les persones, en la societat i en l’economia.

La revolució digital està relacionada amb la digitalització, l’automatització, la intel·ligència artificial, la robotització i altres tecnologies emergents.

Elx ha d’afrontar el repte de la digitalització, un fenomen que no és només una qüestió tecnològica, sinó que té repercussions econòmiques, laborals, socials, polítiques i personals. A més és un factor de desenvolupament econòmic i cohesió social.

El municipi il·licità necessita desenvolupar un sector digital pròsper que tinga en compte els avanços tecnològics per a millorar les infraestructures, els equipaments i serveis locals, públics i privats; incrementar el benestar social; impulsar el creixement econòmic; i, afavorir el progrés personal.

Des de l’Ajuntament d’Elx es va a conscienciar i sensibilitzar als agents locals i a la ciutadania ciutadania i fomentar una percepció comuna del repte que suposa beneficiar-se de la revolució digital. Aquesta tasca és fonamental per a promoure la capacitat d’adaptació als canvis tecnològics que estan sorgint de forma permanent.

Perquè la societat de la informació i del coneixement funcionen són necessàries una educació i una cultura acords a les pràctiques digitals.

Elx ha de ser un municipi digital i per a això resulta essencial crear una visió compartida entre els dirigents i agents locals, implicant necessàriament al sector educatiu, els centres d’investigació, els empresaris, els sindicats i la ciutadania.

Des de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat d’Elx es treballarà en solucionar el problema de la bretxa digital que existeix en el municipi il·licità i que afecta en especial a determinats col·lectius de persones vulnerables. Es tracta d’afavorir i millorar l’accés, ús i gaudí de les tecnologies en condicions d’igualtat a tota la població, amb independència d’on es residisca, l’edat, la condició socioeconòmica, el nivell educatiu, etc.

L’Ajuntament d’Elx vol eliminar la bretxa digital que afecta determinats col·lectius vulnerables.