PRESENTACIÓ

Volem fer d’Elx un municipi més sostenible i, amb això, poder ser Capital Verd Europea.

El Pla Estratègic ELX2030

El Pla Estratègic de l’Ajuntament d’Elx, ELX2030, es va gestar l’any 2017 amb el suport del Consell Social de la Ciutat i compta amb el suport unànime de tots els grups polítics de la Corporació municipal.

És una estratègia que pretén mobilitzar la creativitat i la intel·ligència ciutadana, amb la finalitat de convertir els singulars recursos del municipi en actius de progrés i qualitat de vida.

Procés de transformació i modernització

ELX2030 vol liderar el procés de transformació i modernització del nostre municipi compatibilitzant el creixement urbà i rural, el benestar social i el progrés econòmic, amb la conservació i millora dels valors ambientals, paisatgístics i culturals il·licitans.

El govern local és el més pròxim a les persones, a les necessitats i demandes ciutadanes. És l’administració amb més competències per a complir amb un dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible: Aconseguir que les ciutats siguen més inclusives, segures, resilients i sostenibles.

Visió estratègica

Elx “La Ciutat Verda”, és la visió estratègica que es planteja com a base per a aconseguir que el nostre municipi siga un territori més respectuós en l’ambiental, més integrador en el social i més competitiu en l’econòmic.

ELX2030 vol aportar una perspectiva global del municipi, de les seues singularitats i dels reptes de futur que ha d’afrontar.

Com hauria de ser Elx l’any 2030 i quines actuacions realitzarem per a construir aqueix futur, són preguntes a les quals donarà resposta el Pla Estratègic.

El futur

ELX2030 es fonamenta en el principi que el futur no pertany als qui saben esperar, sinó als qui saben preparar-se.

Volem que ELX2030 siga la visió compartida del futur del nostre municipi, un “demà” que es construeix des del present sense perdre mai de vista el paper que el nostre passat ha tingut en la configuració del que ara som.

“L’endemà” no és el que passarà a Elx, sinó el que farem tots units pel nostre municipi.

El punt de partida d’Elx per a ser una Capital Verda és excepcional, pels seus valors naturals i culturals, els seus recursos, la societat il·licitana. Per a això necessitem una bona estratègia.

Col·laboració en l’acció

Per a transformar el nostre model actual de desenvolupament ambiental, social i econòmic, l’Ajuntament d’Elx necessita implicar i comprometre en l’acció a tots els dirigents i agents locals, a la ciutadania i a altres administracions públiques.

La col·laboració i cooperació públic- privada, el consens en els temes clau i especialment la participació ciutadana, són principis essencials perquè la modernització del nostre municipi siga una realitat, alhora que una oportunitat per a millorar el nivell de qualitat de vida a Elx.