Ampliació del servei de recollida de la fracció orgànica a Torrellano i l'Altet

L’edil de Neteja, Héctor Díez, ha visitat la plaça Sant Crispín de Torrellano on ha anunciat que aquesta nit comença l’arreplega de la fracció orgànica als nuclis urbans d’aquesta pedania i de l’Altet.

“La implantació de l’arreplega de la fracció orgànica arriba a les pedanies la nit del dilluns 3 d’octubre en la qual l’UTE Elx amb el servei municipal de neteja té ja tot previst perquè els veïns i veïnes comencen a fer ús d’aquest servei”, ha declarat Díez.

El regidor ha explicat que en total s’han instal·lat 35 contenidors al nucli de l’Altet i 45 a Torrellano seguint la mateixa proporció que s’està duent a terme al nucli urbà, una mica més de sis contenidors per cada deu de residus sòlids urbans, sis contenidors i mig marrons per cada deu dels grisos.

“Amb la implantació d’aquest nou servei facilitem a la ciutadania que puga començar a depositar la fracció orgànica correctament separada i per a això és recomanable utilitzar bosses compostables que estan ja en tots els supermercats, encara que també és possible fer-ho mitjançant una bossa convencional”, ha assenyalat l’edil, que ha apuntat que “per a tots els dubtes d’allò que s’ha de depositar al contenidor marró la UTE Elx ha posat en marxa la pàgina web femelx.net en la qual els veïns i veïnes es poden informar dels diferents residus que es poden depositar Al contenidor marró, més enllà del menjar o de les restes de tests que tenim a casa, com és el cas dels tovallons bruts o els taps de vi”.

L’edil ha dit que la posada en marxa d’aquest servei estarà acompanyat per una carpa informativa que va recorrent totes les places per a resoldre dubtes.

Ha afegit que “en els pròxims mesos continuarem implantant el contenidor marró en més punts del municipi”. En aquest sentit Díez ha explicat que el pròxim 3 de novembre començarà una nova ruta que aglutinarà pedanies de menor població, com és el cas dels Arenals, els Bassars, la Vallverda i Perleta. D’altra banda, també es posarà en marxa l’arreplega de residus orgànics a la zona d’Elx coneguda com a Pont Nou, el barri comprés entre el riu, Antonio Machado i l’avinguda de la Llibertat.

“El que pretenem és que en l’any vinent 2023 Elx compte amb una arreplega d’orgànica que supere les deu tones diàries”, explica el regidor.

Al desembre l’arreplega de la fracció orgànica s’implantarà al barri de Carrús Oest, zona delimitada entre l’avinguda de Novelda, l’avinguda de la Llibertat i Corts Valencianes. “El que pretenem és que en l’any vinent 2023 Elx compte amb una arreplega d’orgànica que supere les deu tones diàries”, ha assenyalat el responsable de neteja, que ha recordat que ja està funcionant la ruta del Pla i la de grans productors, amb les quals ja s’estan arreplegant unes tres tones diàries de residus orgànics.

Héctor Díez ha indicat que Elx és un dels grans municipis que ha iniciat l’arreplega selectiva de la fracció urbana i ha recordat que en aquests moments ja compta amb més contenidors marrons que Alacant. “Estem al capdavant de la província en l’arreplega de la fracció orgànica amb tots els beneficis que això suposa”, ha indicat.

Cal recordar que s’han remés més de 10.000 cartes als veïns i a les veïnes per a anunciar la posada en marxa d’aquest servei i aquestes s’han acompanyat d’un imant per a la nevera en el qual es plasma quins residus s’han de depositar al contenidor marró.

Héctor Díez ha destacat que els nous contenidors orgànics permeten reduir la quantitat de residus d’aquesta mena que arriben als abocadors en transformar-los en fertilitzants i biogàs, contribuint així a disminuir les emissions de diòxid de carboni i altres gasos d’efecte d’hivernacle.