Nou carril bici de més de 2,5 quilòmetres

El nou carril bici de més de 2,5 quilòmetres que discorre per Pere Joan Perpinyà, Mariano Soler Olmos i Teulada ja és una realitat. “Un nou pas amb el qual aconseguim una important fase de transformació al nostre municipi”, ha assenyalat l’edil de Mobilitat, Esther Díez, que ha visitat l’actuació ja finalitzada i ha destacat que “amb aquesta infraestructura ciclista assegurem per primera vegada una connexió segura i àgil als veïns i veïnes del Pla, Portes Encarnades i l’entorn de l’Hospital General”.

Segons ha recordat la regidora “es tracta d’un anell ciclista interior que connecta amb els actuals carrils bici d’Alcalde Ramón Pastor i Magraner, a la zona de l’institut L’Assumpció”.

“Una actuació amb la qual al costat del carril bici de l’avinguda d’Alacant, posat en marxa fa unes setmanes, hem fet un salt de qualitat en la infraestructura ciclista i en la mobilitat sostenible al nostre municipi, que ens posa a l’altura d’altres ciutats espanyoles i europees”, ha puntualitzat Díez, que ha assegurat que “la xarxa desplegada en tot el municipi no sols garanteix el drets dels usuaris i de les usuàries de bicicleta i patinet a poder circular per la ciutat, sinó que a més redunda en el benefici dels veïns i de les veïnes perquè es redueix la velocitat dels vehicles i la pressió de trànsit als entorns, i per tant, aconseguim uns barris més amables i saludables, que és precisament un reclam de les associacions veïnals i de comerciants”.

Les obres han tingut un termini d’execució de cinc mesos i han comptat amb una inversió de 322.417,4 euros, dels quals el 50 per cent són finançats a través de l’estratègia DUSI.

Així mateix, l’edil ha recordat que aquest projecte va ser ja treballat fa mesos amb les entitats veïnals i comercials del Pla i de Portes Encarnades, que coincideixen en la importància de dotar aquests barris d’una infraestructura ciclista de qualitat que permeta que l’ús de la bicicleta de manera quotidiana siga una opció real per a la ciutadania.

Tal com ha manifestat Díez “s’han complit els terminis de les obres d’un carril que queda a la disposició de la ciutadania per a poder fer ús a través dels mitjans de transport alternatius” i ha apuntat que “des de la Regidoria continuem ampliant aquesta xarxa ciclista i en uns mesos es posaran en marxa les obres del carril bici del carrer Mallorca”.

“Al final, la infraestructura ciclista és clau per a continuar avançant en un municipi verd, així com per a tindre una ciutat més amable, saludable i amb vida que és l’objectiu que té aquest govern municipal”, ha conclòs l’edil.