La Corredora primer premi Setmana Europea de la Mobilitat.

La Corredora s’ha emportat el primer premi de la sisena edició de Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible de la Generalitat Valenciana. La regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, ha rebut el guardó de mans del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en un acte que ha tingut lloc aquest matí en el Centre Cultural la Beneficència de València.

Aquests premis, que van ser convocats per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat el passat de 30 de juny de 2021, es dirigien a ajuntaments, institucions, empreses, àmbit universitari i agents socials que hagen destacat per les seues accions o mesures a favor de la mobilitat sostenible entre el 7 d’agost de 2020 i el 5 d’agost de 2021.

El premi, que es troba en la categoria de “Grans Ciutats” per a municipis de més de 50.000 habitants, ha sigut atorgat al projecte de conversió en zona de vianants de la Corredora i la Plaça de Baix.

L’edil destaca que “aquest guardó posa en valor la transformació urbana del municipi en un espai més per als vianants, més amable i saludable per al gaudi dels ciutadans”.

Aquesta actuació està relacionada amb l’objectiu 11: “ciutats i comunitats sostenibles” dels ODS que contempla l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

A l’acte també ha assistit l’ex agent de la Policia Local Pedro Tenza, fundador de l’Escola d’Educació Viària del Parc Infantil de Trànsit, qui ha sigut premiat per la seua trajectòria en el marc de la Mobilitat Sostenible.

Aquests guardons estableixen diferents categories. Per a ajuntaments hi ha tres subcategories atés el nombre d’habitants: de més de 50.000 habitants, de 20.000 a 50.000 habitants i de menys de 20.000 habitants. En aquesta categoria s’han valorat, entre altres, plans, estratègies, estudis i programes de mobilitat; mesures per a millorar les condicions de l’espai públic per als vianants; foment del transport públic, del cotxe compartit i de l’ús de la bicicleta; implantació de vehicles de baixes emissions; foment de l’estacionament regulat o aparcaments de dissuasió.

Els reconeixements per a institucions, organitzacions sense ànim de lucre, empreses i altres entitats han reconegut, entre altres, les iniciatives sobre sistemes innovadors de mobilitat sostenible; accessibilitat universal en mesures de mobilitat; camins escolars segurs; promoció de l’ús de la bicicleta en la mobilitat al treball o al centre d’activitat, o mesures d’eficiència energètica i disminució d’emissions.

Quant als premis per a treballs realitzats per alumnes i alumnes matriculats en universitats de la Comunitat Valenciana s’han valorat la investigació en els valors i objectius de la mobilitat sostenible.