El Clot de Galvany exemple d'ús d'aigües regenerades per a la seua conservació

L’edil de Medi Ambient, Esther Díez, va explicar a València com el Clot de Galvany empra aigües regenerades per a la seua conservació i gestió, en el marc de la jornada impulsada per la Conselleria de Transició Ecològica ‘MissionAdapt’ sobre adaptació al canvi climàtic dels municipis de la Comunitat Valenciana.

L’edil de Medi Ambient, Esther Díez, ha dit que en l’esdeveniment es va explicar com el Paratge Natural Municipal és un exemple de bona gestió i un enclavament essencial per a la diversitat de la localitat. En concret, va presentar l’experiència de l’adaptació de l’aiguamoll al canvi climàtic usant aigua regenerada procedent de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) d’Arenals per a omplir les tolles artificials, i fins i tot a la central, a més dels recursos hídrics que arriben de manera natural, que garanteixen una bona qualitat de les aigües.

“Agraïm a la Conselleria de Transició Ecològica la difusió de la gestió del Clot a través d’aquesta jornada, en el marc de les missions d’adaptació al canvi climàtic de la Unió Europea”, ha manifestat Díez, que ha recalcat que la Comunitat Valenciana “és una de les regions reconegudes per la seua transformació cap a la resiliència climàtica”.

La pressió urbanística va destruir en les dècades dels setanta i huitanta l’aiguamoll, quan l’àrea es va dessecar per a la construcció d’una marina amb torres residencials. Però la paralització de les obres i l’adquisició dels terrenys per part de l’Ajuntament d’Elx va permetre recuperar aquest ecosistema.