Jornada de voluntariat per a estudiar la qualitat de les aigües del pantà d'Elx

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Elx, en col·laboració amb la Fundació Limne, ha organitzat una eixida formativa del conegut Projecte Ríos, una campanya promoguda per l’entitat conservacionista i que cada any implica centenars de persones voluntàries que recapten dades sobre la qualitat dels rius i barrancs de la Comunitat Valenciana. L’edil de l’àrea, Esther Díez, ha destacat que “aquesta sessió formativa d’aquest voluntariat es desenvoluparà diumenge que ve 2 d’octubre al Pantà d’Elx per a estudiar la qualitat d’aquest tram del riu Vinalopó”. L’activitat començarà a les 10.30 hores del matí i tindrà una duració aproximada d’entre dos i tres hores.

El voluntariat consisteix en la realització d’una inspecció tipus al riu, amb la metodologia del Projecte Ríos i els materials de camp que permeten establir la qualitat química i biològica de l’ecosistema. L’objectiu, comenten des de l’entitat conservacionista, “és que els voluntaris es capaciten per a, si volen, poder formar part de la xarxa de voluntaris que s’encarreguen de determinar la qualitat del Vinalopó”.

Díez ha animat la població a participar en aquesta jornada formativa i gratuïta, que requerirà inscripció prèvia, a través del telèfon 654 076 533 o del correu electrònic participa@limne.es.

El Projecte Ríos

El Projecte Ríos, una iniciativa de voluntariat i ciència ciutadana que, des de 2005, pretén l’acostament de totes les persones interessades als ecosistemes fluvials de la Comunitat Valenciana i altres zones incurses en la Demarcació Hidrogràfica del Xúquer, perquè col·laboren en el seu estudi a través d’aquesta xarxa ciutadana de protecció i conservació dels rius.