El projecte de conversió en zona de vianants i carril bici a Elx premiats

La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament d’Elx, Esther Díez, ha arreplegat a Màlaga el premi atorgat per part de la Xarxa de Ciutats pel Clima a l’Ajuntament d’Elx pel ‘Projecte de conversió en zona de vianants i carril bici a Elx’.

Una distinció concedida per aquest organisme, dependent de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, en la categoria de Gestió de la Mobilitat del IX Premi Bones Pràctiques Locals pel Clima, amb la qual es reconeix la labor realitzada pel consistori il·licità en l’aplicació de polítiques verdes al municipi.

Des de l’Ajuntament d’Elx agraïm que la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima ens haja distingit per les polítiques verdes que hem aplicat al municipi”, ha assenyalat Díez, que ha afegit que “en concret se’ns reconeix com a bones pràctiques el desenvolupament dels carrils bici i la conversió en zona de vianants de la Corredora.

L’edil ha destacat que “els premis d’aquesta xarxa busquen promocionar mesures efectives de mitigació contra el canvi climàtic, i això és precisament el que perseguim amb totes les polítiques de mobilitat que estem aplicant i amb les quals preveiem disminuir un 50% les emissions contaminants en 2030”.

Díez ha indicat que per al Govern Municipal promocionar la mobilitat sostenible és clau en el camí per a generar una ciutat més saludable, neta i verda. “Aquest reconeixement de la Xarxa ens impulsa a continuar treballant en aquesta línia”, ha indicat la responsable de Mobilitat.

Esther Díez recorda que Elx desenvolupa des de 2019 el Pla de mobilitat urbana sostenible del municipi amb l’objectiu de millorar els nivells de contaminació i contribuir a la dinamització social i econòmica facilitant, a través de la conversió en zona de vianants i la reducció del trànsit rodat, l’accessibilitat universal en els espais públics.

A això contribueix decisivament la creació de l’anell ciclista, “una alternativa de transport, així com una infraestructura d’oci dinamitzant una nova zona de desenvolupament urbà, cohesionant-la espacial i socialment amb altres zones urbanes més antigues”.

Esther Díez ha destacat que la conversió en zona de vianants de la Plaça de Baix i el carrer Corredor ha comportat una millora radical en els nivells de contaminació ambiental i acústica del centre. L’edil explica que des de la seua inauguració, s’ha vist una ocupació ciutadana inaudita que ha omplit aquesta via principal, tant per a trànsit com per a passeig i que ha possibilitat la dinamització econòmica i social de l’espai.

A més, el projecte de tancament del primer circuit perimetral ciclista d’Elx ha suposat la creació de noves connexions ciclistes segregades i segures en importants vies urbanes; ha comportat l’habilitació d’espais de mobilitat sostenible en zones de bulevard, aportant noves possibilitats de transport, oci familiar i cohesió social; ha suposat, en definitiva, un augment d’usuaris de bicicletes en una zona que combina equipaments comercials, escolars i sanitaris, ha conclòs la regidora.