120 punts de wifi gratuït a Elx

L’Ajuntament d’Elx ha posat en funcionament la nova xarxa wifi que ha implementat la Comissió Europea a la ciutat amb un finançament de 15.000 euros. Aquest programa, sota el nom Wifi4EU, ha consistit en la instal·lació de 120 antenes al municipi amb l’objectiu de convertir Elx en una smart city, així com erradicar la bretxa digital perquè els ciutadans de barris i de pedanies puguen tindre les mateixes oportunitats d’accés a la xarxa.

Aquesta actuació està relacionada amb l’objectiu 9 dels ODS, que se centra en “construir infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació”, i que inclou entre les seues metes “el fet d’augmentar significativament l’accés a la tecnologia de la informació i a les comunicacions i d’esforçar-se per proporcionar accés universal i assequible a Internet”.

Wifi4EU, a més d’inclusió social, suposarà una gran cohesió territorial i tota una aposta turística que millorarà l’estada dels visitants a la ciutat.

Amb aquesta iniciativa millorem la nostra xarxa wifi i multipliquem per 100 la velocitat respecte a l’anterior ja que passem de 0,25 a 30 megabytes”. A més, aquest programa es completarà mitjançant l’estratègia DUSI amb la qual destinarem més de mig milió d’euros a ampliar la xarxa fins als 200 punts al conjunt de les pedanies i del barris.

En aquests moments, la xarxa està funcionant a ple rendiment a la Marina, Torrellano, l’Altet, Perleta, la Baia, els Arenals del Sol, la Foia, la Vallverda i la Penya de les Àguiles. Així mateix, aquesta connexió està disponible a places, parcs i jardins, així com a museus, biblioteques, centres socials, centres de salut i dependències municipals.

Quant als barris, al Sector V hi ha quatre punts de connexió (Torres Quevedo, carrer Llauradors, plaça de Crevillent i plaça del Santíssim Crist de Zalamea). El Raval compta amb dos (plaça Major del Raval i plaça de Sant Joan). Carrús amb quatre (plaça de Barcelona, plaça de l’Ageps, plaça Bisbe Siuri i plaça Françesc Canto).

Altabix amb dos (plaça Castella i plaça de la Llotja) i el Palmerar amb altres dos (carrer de l’Om i carrer Advocats d’Atocha). També el centre com a espai turístic i cultural del conjunt del municipi compta amb 24 punts de connexió en diferents espais públics.