L'Ajuntament estudia presentar la candidatura d'Elx a ser seu de l'Agència Espacial Espanyola

L’Ajuntament està estudiant presentar la candidatura d’Elx per a acollir la futura seu de l’Agència Espacial Espanyola, ja que és un projecte que permetrà retindre talent, a més de crear ocupació d’alta qualificació i dinamitzar l’economia. Així ho ha anunciat l’alcalde, Carlos González, que considera que “es tracta d’una oportunitat de gran interés per a la ciutat” i ha assegurat que “Elx reuneix les condicions suficients per a conformar una candidatura viable i sòlida, fonamentalment perquè hi ha teixit empresarial aeroespacial, a més d’un aeroport internacional i magnífiques comunicacions per carretera”.

El regidor il·licità assenyala que s’oferiran unes instal·lacions adequades per a una infraestructura d’aquestes característiques i destaca que s’està treballant per a impulsar la formació professional vinculada al sector.

El responsable de l’Equip de Govern ha assenyalat que s’oferiran unes instal·lacions adequades per a una infraestructura d’aquestes característiques i ha indicat que des de la Regidoria d’Educació s’està treballant amb la Direcció General de Formació professional per a adaptar a curt termini aquesta mena d’ensenyament vinculat al sector aeroespacial. González ha recordat que diverses ciutats s’han postulat per a albergar la seu de l’Agència Espacial Europea com Huelva, Sevilla, Tres Cantos, Terol i Canàries.

L’alcalde ha recordat que el Consell de Ministres va aprovar l’inici del procediment per a establir la seu física de l’entitat, que serà transparent, obert i competitiu. En un mes, la Comissió Consultiva elaborarà un informe amb els criteris que es valoraran per a determinar la ubicació de la seu. En aquest sentit González confia que “val la pena que Elx estudie i analitze les exigències i requisits que es plantejaran per part del Govern per a poder formalitzar la candidatura de la nostra ciutat perquè siga la seu de l’Agència”, i ha destacat que “no volem crear falses expectatives però davant l’oportunitat que s’obri entenem que val la pena fer una anàlisi de les possibilitats i treballar per a presentar una candidatura que estiga en les condicions de competir amb la resta de ciutats.”

El Govern ha iniciat el procediment per a triar la seu de l’Agència Espacial Espanyola.