Convocatòria d'ajudes als professionals de les arts escèniques

L’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria de Cultura, ha incrementat en un 18% les ajudes als professionals de les arts escèniques i a la producció cultural local que enguany ascendeixen a 35.500 euros, 5.500 euros més que en la convocatòria anterior. Els interessats a sol·licitar aquestes subvencions podran fer-ho fins a l’1 de setembre en la seu electrònica de l’Ajuntament d’Elx. L’edil de l’àrea, Marga Antón, ha recordat que aquesta iniciativa va ser aprovada per la Junta de Govern el passat 5 d’agost i sorgeix amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament de les arts escèniques com ara teatre, dansa, música, circ, entre altres.

La regidora ha destacat que podran optar a aquestes ajudes les persones físiques i jurídiques que desenvolupen arts escèniques en l’àmbit cultural il·licità i amb seu social a Elx, i ha apuntat que les ajudes són compatibles amb qualsevol altra ajuda pública o privada per a la mateixa finalitat sempre que la quantia total no supere, aïlladament o en concurrència amb altres ajudes, el cost del projecte per al qual se sol·licita la subvenció.

Cada companyia podrà optar a una subvenció de fins a 6.000 euros, i algunes de les despeses que podran justificar-se són les de personal, escenografia, vestuari, il·luminació, maquetació, lloguers o despeses financeres lligades a la realització de l’esdeveniment.

L’edil també ha puntualitzat que igual que en l’edició passada, a l’hora de realitzar les bases de la convocatòria, s’han tingut en compte amb el consens dels tècnics les propostes de l’Associació Valenciana d’Empreses de Teatre i Circ (AVETID) i de l’Associació Valenciana d’Empreses de Dansa (AVED).

L’any passat es van presentar a la convocatòria sis empreses. Antón espera que enguany se supere la xifra “amb l’objectiu de promoure que moltes persones es professionalitzen i, així, enriquir el nostre teixit empresarial en matèria d’arts escèniques”.

L’edil ha animat els professionals de les arts escèniques a sol·licitar aquestes subvencions i ha manifestat “el compromís de la Regidoria amb el sector cultural i l’esforç realitzat per a consignar aquesta quantia econòmica a les companyies i ajudar-les en les produccions d’enguany”.