Desdejuni col·loqui Elx Ciutat Sostenible

Amb la presència de Carlos González i del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el Club Informació i FCC amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Elx van organitzar, el 20 de juny, un desdejuni-col·loqui per abordar les claus d’“Elx Ciutat Sostenible”.

Es suporta el Pla Estratègic ELX2030 en el desdejuni-col·loqui “Elx Ciutat Sostenible”.

En la seua al·locució, l’alcalde manifestà la necessitat de fixar amb claredat el rumb del futur d’Elx i de sumar esforços, tant de la societat civil com de les institucions, per incorporar el talent i la intel·ligència de la ciutadania a la definició del model de ciutat, des del consens polític i social.

També va destacar que delinear el desenvolupament d’Elx al llarg termini exigeix afrontar el repte de la sostenibilitat econòmica, social i ambiental, i va recordar que aquests pilars sustenten l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat d’Elx (EDUSI), amb què es persegueix corregir els desequilibris del municipi. EDUSI suposa una inversió de 30 milions d’euros, cofinançats per la Unió Europea i l’Ajuntament d’Elx.

Un altre dels temes abordats va ser la importància d’una planificació urbana estratègica, tasca que s’està duent a terme a través d’ELX2030, amb actuacions estratègiques com ara l’ampliació d’“Elx Parc Empresarial” o l’inici de la construcció dels primers edificis d’“Elx Campus Tecnològic”.

Finalment, va assenyalar que tots aquests projectes són primordials per la presentació d’una candidatura, sòlida i solvent, al premi Capital Verda Europea en l’horitzó de l’any 2030.

Per la seua banda, el president de la Generalitat va anunciar la pròxima creació d’un Centre de Disseny i Moda del Calçat, que tindria la seu a l’antic edifici de Correus, per la remodelació del qual la Generalitat Valenciana reservarà una partida pressupostària en el pressupostos autonòmics del 2019.

Tanmateix va afirmar: “la Capital Verda Europea és un objectiu de la Comunitat Valenciana i treballarem conjuntament per a aconseguir aquest objectiu, sobretot perquè el viatge arribe també a la meta”.