Elx ampliarà en 5 quilòmetres el carril bici

Elx ampliarà en 5 quilòmetres el carril bici que comptarà amb protecció física per als ciclistes davant els vehicles de motor, dues direccions i se sumaran als 23 quilòmetres que ja existeixen en el municipi.

El nou carril es troba al carrer Josep Maria Buck i té uns 500 metres, en els pròxims dies, en Joan Carles I s’habilitarà un carril similar a aquest i per a 2021 està previst continuar-lo per a connectar el tram amb l’avinguda d’Alacant i amb el carrer Diagonal.

L’ampliació del carril bici en la ciutat suposa una eina clau amb els criteris que marca l’estratègia d’Elx 2030 per a fer d’Elx una ciutat sostenible i posar-nos a l’altura d’altres ciutats europees que han aconseguit transformar-se tenint barris més amables.

A més, l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible planteja ODS amb 169 metes de caràcter integrat i indivisible que abasten les esferes econòmica, social i ambiental. En algunes d’aquestes metes es parla específicament de mobilitat o seguretat viària. En concret, en els Objectius 3: Salut i benestar, 7: Energia assequible i no contaminant, 9: Indústria, innovació i infraestructura i 11: Ciutats i comunitats sostenibles.