Elx, un dels municipis europeus inclosos en la iniciativa WiFi4EU

La Comissió Europea, a través del programa WiFi4EU, ha atorgat a l’Ajuntament d’Elx un bo per valor de 15.000 euros per a la instal·lació de punts d’accés wifi gratuït en espais públics, com ara biblioteques, parcs públics i places.

El bo cobrirà els costos d’equipament i instal·lació de punts d’accés wifi, a càrrec de l’Ajuntament d’Elx aniran les despeses de connectivitat (contracte d’internet) i manteniment.

Amb WiFi4EU, Elx amplia les zones existents d’accés gratuït a internet de qualitat, i situa la connectivitat més a prop de la ciutadania.

L’Ajuntament d’Elx, perseguint els objectius de l’Agenda Digital per a Europa, treballa per a ampliar progressivament el servei de connectivitat sense fil de caràcter gratuït i sense condicions discriminatòries. Es busca d’aquesta manera que cada vegada siga major el nombre de persones que poden accedir als beneficis de la banda ampla d’alta velocitat, beneficiant-se de les oportunitats que ofereix la digitalització.

L’objectiu de la iniciativa WiFi4EU és dotar, d’ací fins a 2020, a cada poble i ciutat d’Europa d’accés sense fil gratuït a internet entorn dels principals centres de la vida pública, i s’estima que en eixa data entre 6 000 i 8 000 comunitats locals podran beneficiar-se del programa.

En la convocatòria de 2018 han sigut inclosos 2 800 municipis, distribuïts de manera equilibrada en tots els estats membres de la Unió Europea, així com a Noruega i Islàndia.