Elx rep la Granera de Platí, la major distinció en neteja

Elx ja compta amb la ‘Granera de Platí’, la major distinció en neteja. L’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyat de l’edil de Neteja, Héctor Díez, i del gerent de l’empresa concessionària UTE Elx, Alberto Bleda, va arreplegar el guardó que atorga l’Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient (Ategrus), membre d’ISWA (International Solid Waste Association), amb la finalitat de reconéixer la gestió sostenible dels serveis públics i les millores introduïdes. L’acte de lliurament va tindre lloc a IFEMA en el transcurs de la Fira Internacional d’Urbanisme i Medi Ambient TECMA 2022 de Madrid.

El regidor il·licità ha mostrat la seua satisfacció perquè Elx haja sigut reconeguda a la categoria de ciutats com La Corunya, Oviedo, Vitòria o Sant Sebastià en l’anomenada Categoria D d’aquest XVIII concurs, la corresponent a les localitats de més de 100.001 i menys de 250.000 habitants. “Això constata l’important esforç que estem fent des de l’Ajuntament per mantindre el nostre municipi més net, amb menys emissions contaminants i, per tant, molt més respectuós amb el medi ambient”, ha puntualitzat González, que ha destacat que “aquesta distinció és un motiu d’orgull que converteix la nostra ciutat en una referència de neteja urbana”. Així mateix, l’alcalde ha recordat que aquest guardó s’ha concedit per la implantació de la recollida de la fracció orgànica, la posada en marxa de nous punts de compostatge comunitari i una campanya de conscienciació dirigida a aconseguir una adequada recollida d’aquesta fracció.

Aquest guardó s’ha concedit per la implantació de la recollida de la fracció orgànica, la posada en marxa de nous punts de compostatge comunitari i una campanya de conscienciació dirigida a aconseguir una adequada recollida d’aquestes restes.

“La nova contracta de neteja ha possibilitat renovar la flota de camions, de contenidors i millorar serveis, així com implementar el contenidor marró que ha sigut determinant per a aconseguir aquesta distinció”, ha dit González, i que “té un impacte ambiental molt positiu i considerable en termes de beneficis ambientals, perquè contribueix a reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i que, per tant, és una forma des de l’àmbit quotidià de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic”, ha recalcat.

L’empresa il·licitana Synthelast obté la Granera de Plata

D’altra banda, l’empresa il·licitana Synthelast i el seu soci murcià Reciclatge de Pneumàtics i Cautxú (RNC) van obtindre la Granera de Plata pel seu projecte Oasi, fruit del desenvolupament de més de 3 anys d’investigació, i amb el suport del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) en projectes d’I+D+i. La prova de camp es va realitzar en l’àrea infantil de Santa Isabel, amb un nou paviment descontaminant d’òxids nitrosos, virus i bacteris en superfície amb la partícula fotocatalítica patentada Idsun.