ELX2030. Millorar la ciutat per a ser Capital Verda Europea

El director del Pla Estratègic ELX2030, Antonio Martínez, explica en INFORMACIÓ TV les principals línies d’actuació que l’Ajuntament d’Elx està dissenyant i aplicant per a aconseguir la prosperitat urbana, la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i el reconeixement del municipi il·licità com a Capital Verda Europea abans de l’any 2030.

Estem davant d’una estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat recolzada en tres eixos essencials: el mediambiental, el social i l’econòmic. Una visió global de la ciutat, liderada per l’Ajuntament, que pretén implicar i comprometre els agents locals i a la ciutadania perquè, en els seus respectius àmbits d’actuació, exercisquen activitats que permeten aconseguir l’objectiu que Elx siga Capital Verda Europea.

És un projecte col·lectiu, fonamentat en determinades polítiques locals que cal aplicar i en canvis que cal introduir en la cultura ciutadana.

Anem cap a una vida ecològica en què tots hem d’implicar-nos per a aconseguir-la, amb actuacions urbanes i xicotets gestos ciutadans.

Hem de cuidar i conservar el nostre patrimoni natural i cultural, produir i consumir de forma responsable, modificar els nostres hàbits en relació a l’ús dels recursos disponibles. Hem de canviar les nostres pautes de comportament en relació a l’ús del vehicle privat, reutilitzar productes, reciclar els residus, etc.

En aquest projecte municipal resulta bàsic generar noves oportunitats de negoci i noves oportunitats d’ocupació de qualitat. És important reconèixer que per a millorar la qualitat de vida ciutadana, per a tindre una vida digna, es necessita un entorn urbà que afavorisca el creixement econòmic, el desenvolupament social i el benestar de la ciutadania.