ELX2030, un pla estratègic per a Elx

El Comité de Direcció d’ELX2030 està constituït per 31 persones que per la seua experiència professional en diferents camps aportaran una visió global del municipi, de les seues característiques i dels reptes per a aconseguir un model de ciutat intel·ligent, sostenible i integrador, segons les prioritats establides en l’Estratègia EUROPA 2020 aprovada per la Comissió Europea.

Homes i dones de tots els àmbits de la societat il·licitana: ensenyança, associacions professionals, funció pública i ciutadania en general que han començat les sessions de treball amb la il·lusió d’aconseguir un municipi millor per als seus habitants.

El Pla Estratègic ELX2030 naix amb l’objectiu de preparar Elx com a candidata al guardó de Capital Verda Europea abans de 2030.

A través de la implicació de l’administració, la ciutadania i els agents econòmics i socials, es pretén treballar en un canvi cultural per a aconseguir un municipi més habitable, solidari, sostenible i competitiu. Xicotets gestos individuals com el reciclatge es converteixen en grans accions col·lectives amb una important repercussió per al conjunt de la comunitat.

L’Ajuntament d’Elx liderarà una estratègia que permeta organitzar, dirigir i administrar els principals recursos locals en relació amb un determinat model de ciutat; amb la doble finalitat, d’una banda, de solucionar els principals problemes del municipi il·licità i d’oferir respostes adequades, concretes i integrals, a les necessitats ciutadanes; i, d’altra banda, d’assentar les bases del desenvolupament local, plantejant actuacions amb capacitat d’il·lusionar i mobilitzar a la ciutadania i que contribuïsquen a incrementar el seu nivell de benestar i la seua qualitat de vida.

El Pla Estratègic ELX2030 pretén activar un projecte comú per a Elx, des de la participació ciutadana, que afavorisca un creixement intel·ligent, integrador i sostenible, potencie la prosperitat urbana i millore la qualitat de vida dels il·licitans i de les il·licitanes.

Elx, per les seues característiques, els seus recursos i la seua activitat pot convertir-se en una ferma candidatura per al guardó de Capital Verda Europea en 2030 i en qualsevol cas en un municipi amb una major qualitat de vida per a la ciutadania.