Estudi de la qualitat de l'aire urbà d'Elx

L’Ajuntament d’Elx i la Universitat Miguel Hernández aprofundiran en l’estudi de la qualitat de l’aire urbà d’Elx per a garantir un entorn respectuós amb el medi ambient, tal com han escenificat la regidora de Medi Ambient, Esther Díez, i el Vicerector d’Investigació de la UMHE, Domingo Orozco, durant la firma d’un conveni de col·laboració entre ambdues entitats.

“És un conveni clau per a les polítiques ambientals del Govern Municipal, ja que ens permet tindre una imatge real de l’impacte directe del trànsit rodat als nostres barris i les dades generals de contaminació ambiental i, conforme a això, podem desplegar les polítiques verdes per a tindre entorns saludables i respectuosos amb el medi ambient”, ha destacat Díez.

En aquest conveni, d’una banda, l’Ajuntament aportarà 15.000 euros per a 2022, una quantitat idèntica a la destinada per part de la universitat i, per un altre, mostra l’interés d’ambdues entitats de secundar i fomentar la investigació i els coneixements en matèria mediambiental, a més de contribuir al seguiment i al control de zones de baixes emissions.

Díez ha assenyalat que “és un treball que es realitza en els últims deu anys i que es fa a través de la instal·lació de maquinaria pròpia de la Regidoria de Medi Ambient. És especialment interessant la col·locació de 51 captadors en diferents punts de la ciutat per a tindre un coneixement real d’eixa afecció del trànsit rodat”, i ha recordat que “més del 80% de les emissions contaminants del nostre municipi provenen del trànsit privat i això té un impacte directe sobre la salut dels nostres veïns i veïnes”.

Aquesta nova edició del conveni es realitzarà sota els nous paràmetres de l’OMS que va reduir l’any passat els llindars que marcava com a “recomanables” respecte a les emissions contaminants dins de les ciutats.

És un conveni clau per a les polítiques ambientals del Govern Municipal ja que ens permet tindre una imatge real de l’impacte directe del trànsit rodat als nostres barris i les dades generals de contaminació ambiental, i conforme a això, poder desplegar les polítiques verdes per a tindre entorns saludables”, destaca Díez. A més, l’edil de l’àrea ha posat en valor el treball conjunt entre l’Ajuntament i la universitat i ha agraït la seua col·laboració “que permet posar el coneixement i el talent del centre universitari a la disposició de tota la ciutadania d’Elx.

Per part seua, Orozco, que ha sigut també rebut a l’Ajuntament per l’alcalde d’Elx, Carlos González, ha afirmat que “l’objectiu de la universitat és aconseguir que els avanços de la ciència arriben als ciutadans. Aquesta col·laboració pot ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones utilitzant els mitjans tècnics més innovadors i prendre mesures perquè l’aire tinga la qualitat desitjada i siga un element de salut i no un element de malaltia”.