Inscriu-te a la Ruta dels Ermites del Camp d’Elx
 

La Ruta de les Ermites del Camp d’Elx torna el dissabte 12 i diumenge 13 de novembre de 2022 en la seua VII edició de la mà de l’Ateneu de la Policia Local. La prova ludicoesportiva recorrerà 59,9 quilòmetres en dos dies i es detindrà en 11 d’aquestes construccions disperses pel nucli urbà i pel medi rural il·licità. Els regidors de Seguretat Ciutadana i d’Esports, Ramón Abad i Vicente Alberola; l’intendent de la Policia Local d’Elx Senén Ródenas; i el president i el vicepresident de l’Ateneu, José Ángel Martínez i José María Vegara, han presentat una activitat que compta amb 300 places obertes a tota la població i és possible inscriure’s de manera presencial o en línia fins al 9 novembre.

Abad ha assenyalat que, després de dos anys d’aturada, la singular ruta esportiva i cultural retorna “amb energies renovades” per a “posar en valor les ermites del Camp d’Elx, moltes vegades oblidades”. A més, el responsable municipal ha convidat la ciutadania a inscriure’s, en una edició que ha augurat serà reeixida en posseir seguidors que ja han expressat el seu desig de tornar a participar. “Animem que eixes 300 places es completen i tinguem una setena edició que brille com les anteriors, i que en aquest 2022 puguem recobrar eixa normalitat i visitar les ermites”, ha manifestat.

El president de l’Ateneu, que ha recordat que les ermites formen part de la cultura popular del Camp d’Elx en no limitar-se a les funcions religioses, sinó que són escenari de reunions veïnals i festes i s’erigeixen en autèntics punts de dinamització social, ha detallat el recorregut dividit en dues etapes. La primera, de 31,8 quilòmetres, arrancarà el 12 de novembre al MAHE amb el repartiment de credencials a partir de les sis del matí i l’inici del recorregut a les huit per a emprendre el camí cap a les ermites de Sant Antoni, Sant Pere de Torrellano Baix, Santa Anna i la Vallverda.

Després del menjar en aquesta última pedania, els participants caminaran cap a l’ermita de Sant Andrés de la Baia i, per a completar el dia, fins a la parròquia de Sant Antoni de Pàdua, on arribaran sobre les 18.30 hores. Els participants que així ho reflectisquen en el formulari d’inscripció, podran pernoctar a l’alberg de la Foia, amb el desdejuni inclòs.

Septima ruta de las ermitas
 

La segona etapa, de 28,1 quilòmetres i que se celebrarà l’endemà, 13 de novembre, eixirà igualment de l’església de la Foia a les set del matí per a arribar a la basílica de Santa Maria d’Elx sobre les 14.00 hores, encara que el recorregut passarà prèviament per les ermites de Sant Isidre del Derramador, del Carmen de Matola, de l’Àngel de l’Algoda, i de Sant Pasqual i Sant Crispí de Carrús. Els senderistes que aconseguisquen completar la Ruta de les Ermites 2022 obtindran la samarreta oficial de l’esdeveniment, que després de dos anys de parèntesi pandèmic llueix els colors de la bandera il·licitana en homenatge a aquells que ja no estan.

La inscripció, de 15 d’euros –10 per a membres de l’Ateneu i menors de fins a 12 anys–, es podrà fer en línia en chiplevante.com i presencialment al quiosc Pastor (carrer Jaime Pomares Javaloyes, 7) i a la merceria La Foia (avinguda de Sant Antoni de la pedania).

Rodenas i Martínez han explicat que, malgrat ser un prova ludicoesportiva, no deixa de ser una activitat física que exigeix una certa preparació. I que no és “una romeria ni una peregrinació, és una ruta laica senderista no competitiva”, ha afegit el president de l’Ateneu, que ha reiterat la importància de les ermites dins de la dinàmica social i cultural del municipi.

Amb 59,9 quilòmetres en dues etapes, l’activitat compta amb 300 places obertes a tota la població i és possible inscriure’s de manera presencial o en línia fins al 9 novembre.

“La Policia Local d’Elx no sols vetla pels drets i llibertats de la ciutadania, les ordenances municipals i el trànsit. A més d’implicar-se en els problemes del municipi, també fa una destacada funció social i, per tant, organitza aquesta mena d’activitats en el marc de l’Ateneu, que són ja un clàssic”, ha conclòs Abad.

L’Ateneu de la Policia Local va nàixer en 2004 amb la missió del mantindre en contacte els agents del cos de seguretat jubilats mitjançant accions culturals i esportives lligades al municipi. Si bé en l’actualitat, amb prop de 70 membres, qualsevol persona pot donar-se d’alta i participar activament en l’entitat, en iniciatives com la Ruta dels Ermites del Camp d’Elx, una prova consolidada i en la qual han col·laborat, a més de les Regidories de Seguretat Ciutadana i d’Esports i VisitElche, les associacions veïnals de les diferents pedanies, Protecció Civil i DYA, a les quals Martínez i Vegara han traslladat el seu agraïment.