Elx comptarà amb la major oferta de formació professional fins hui

Elx comptarà en el pròxim curs 2022/2023 amb la major oferta de Formació Professional coneguda fins la data. L’alcaldessa en funcions, María José Martínez, ha anunciat que des del 2 d’agost La Torreta ha passat a ser un centre integrat d’FP arran de la creació de l’IES Periodista Vicente Verdú que ha absorbit els estudiants d’ESO i batxillerat que cursaven els seus estudis fins al moment a La Torreta.

Segons ha explicat l’edil el nou centre té una capacitat de 1.116 llocs escolars d’FP i en ell s’impartiran estudis de la família professional Agrària; Electricitat i Electrònica; Imatge Personal, Sanitat, Transport i Manteniment de Vehicles”. A més, podrà així mateix impartir les accions formatives corresponents a l’FP per a l’Ocupació, referides al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, corresponents a les famílies professionals dels ensenyaments que el centre tinga implantades.

Martínez destacat que “tant des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Elx com des de la Conselleria continuem treballant perquè aquesta legislatura es consolide com la de Formació Professional. No sols perquè s’està desenvolupant una nova llei que compta amb més inversió econòmica i que aposta clarament per les acreditacions professionals, com a manera de posar en valor l’experiència de milers de professionals que porten treballant en el seu ofici anys sense un títol oficial que l’acredite, sinó també per posar l’accent en la creació dels centres d’excel·lència i en l’oferta de cursos d’especialització de formació professional”.

En aquest sentit, María José Martínez ha recordat que tres centres educatius d’Elx formen part de la xarxa d’instituts d’excel·lència de formació professional a la Comunitat Valenciana: IES Tirant lo Blanc, IES Severo Ochoa i IES Sixto Marco.

L’edil ha apuntat que “aquesta xarxa de centres d’excel·lència d’FP serà un node de col·laboració entre els diferents centres educatius que imparteixen formació professional per a dinamitzar i concretar un projecte comú, per a programar i executar actuacions de caràcter innovador, experimental i formatiu en matèria de formació professional”.

Ofereix cursos especialització FP 2022/2023

En relació als cursos d’especialització de formació professional per al curs 2022-2023, l’IES Severo Ochoa impartirà cursos per a la Intel·ligència Artificial, Big data i Ciberseguretat en entorns de les tecnologies de la informació; i l’IES La Torreta per al Manteniment de vehicles híbrids i elèctrics, el manteniment i seguretat en sistemes de vehicles híbrids i elèctrics, i la instal·lació i manteniment de sistemes connectats a internet.

“Una vegada més es demostra com dona els seus fruits la col·laboració i el treball conjunt entre la Generalitat i l’Ajuntament d’Elx en matèria educativa, i en concret en relació a la formació professional Al nostre municipi, on a més el Consell Municipal d’FP creat al principi de la legislatura i els Consells Territorials d’FP estan sent una eina clau de participació i de vertebració del territori en matèria de formació professional i el seu nexe d’unió amb el sector empresarial i productiu del municipi i de la comarca”, ha conclòs.