L'administració electrònica de l'Ajuntament d'Elx es posa en marxa

L’Administració electrònica ja ha arrancat a l’Ajuntament d’Elx. Des de hui les persones usuàries poden realitzar 600 tràmits administratius des de qualsevol lloc i a qualsevol hora del dia, sense haver de presentar-se físicament en el Consistori amb la finalitat de demanar una llicència o una cèdula d’habitabilitat, sol·licitar el padró o presentar queixes, entre altres accions.

Per a l’alcalde d’Elx, Carlos González, “ens endinsem de ple en el segle XXI en una societat completament digital” i ha afegit que aquest canvi ha suposat des del diagnòstic i la implementació de 1.200 procediments administratius fins a l’autorització de 700 persones usuàries, 300 certificats electrònics, així com la formació de més de 800 empleats municipals, l’adquisició de 600 equips informàtics i la renovació de xarxes wifi i fibra òptica, entre altres accions.

El nou servei ha suposat una inversió de 3,8 milions d’euros dins de l’estratègia EDUSI i proporcionarà transparència, eficàcia, celeritat, productivitat, proximitat amb la ciutadania i control en el funcionament de l’administració.

Per a fer ús de l’administració electrònica municipal és necessari tindre un certificat digital i entrar en la pàgina sede.elche.es

Aquesta iniciativa és una “autèntica revolució” que permetrà a la ciutadania presentar tota la documentació a l’ajuntament a través d’internet per a agilitar tràmits, reduir el consum de paper i complir amb la llei, que obliga les administracions públiques a prestar i utilitzar aquest nou servei.

És una actuació estratègica municipal orientada a facilitar a la ciutadania la realització dels tràmits administratius que necessite gestionar davant l’ajuntament, resultat d’una gran faena interna i d’importants inversions que inicialment pot generar algunes disfuncions i situacions crítiques que s’aniran solucionant fins a la seua completa adaptació.

Per a poder utilitzar aquest nou sistema serà necessari acudir a qualsevol oficina municipal d’atenció al ciutadà i sol·licitar el certificat digital. Una vegada realitzat aquest tràmit ja no seria necessari acudir a les oficines i se li comunicarà qualsevol novetat de manera telemàtica.

Les persones que estiguen interessades a operar via electrònica han de sol·licitar un certificat digital a través de la OMAC, Correus o altres organitzacions autoritzades per a expedir-lo.

A l’acte de presentació de l’administració electrònica de l’Ajuntament d’Elx, dut a terme en el Centre de Congressos, han assistit representants d’institucions i de diferents entitats i treballadors municipals. També han assistit mitjans de comunicació, associacions agràries, empresarials, Cossos i Forces de Seguretat, associacions veïnals i col·legis professionals amb seu a la ciutat.