Elx un dels pols de la innovació referents a Espanya

Elx, al costat d’Alacant i València s’han convertit en tres pols d’innovació que estan aprofitant les sinergies entre elles per a enfortir un ecosistema actiu d’innovació, referent a nivell nacional. Així es desprén de les dades de l’anàlisi “La innovació a la Comunitat Valenciana”, elaborat per l’Institut Coordenades.

S’ha analitzat les característiques de cadascuna de les ciutats i per què s’estan convertint en centres d’innovació de primer nivell. “Existeixen innombrables avantatges enfront d’altres destinacions -clima, infraestructures, qualitat de vida o talent, entre altres- i, sobretot, un teixit empresarial i emprenedor amb gran capacitat d’adaptació i dinàmic”, afirma l’anàlisi.

Elx s’ha convertit en un referent de creixement industrial basat en sectors com la robòtica i on la I+D+I fa de les seues empreses, model de desenvolupament en el segle XXI.

L’anàlisi de l’Institut Coordenades assenyala que Elx s’ha convertit en un referent de creixement industrial basat en sectors com la robòtica i on la I+D+I fa de les seues empreses, model de desenvolupament en el segle XXI. Per a això, compta amb tres eixos que potencien aqueix model. El primer és el Centre Europeu d’Empreses i Innovació d’Elx (*CEEI Elx), un dels vivers d’invenció, originalitat i emprenedoria més actius d’Espanya que ha propiciat la creació de més de 700 noves empreses i 2.300 llocs de treball. A més, s’han atés a més de 20.000 emprenedors i s’han abordat més de 900 projectes de creixement.

També destaca el treball realitzat des del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMHE) que l’ha situada, durant dos anys consecutius, com la líder a Espanya en generació d’empreses de base tecnològica sorgides en subgrups d’investigació en proporció al volum d’investigadors que es tenen. En els seus deu anys de vida, el Parc Científic de la UMHE ha aconseguit donar cabuda a prop de 80 companyies innovadores, que generen al voltant de 300 llocs de treball qualificat, i promoure la creació de prop de 140 iniciatives empresarials.

A aquests dos eixos, en breu s’unirà un tercer, que promou l’Ajuntament d’Elx a través de l’empresa pública Promocions i Iniciatives Municipals d’Elx S.A. (PIMESA): Elx Campus Tecnològic. Amb una inversió inicial de més de 10 milions d’euros, estarà situat a Elx Parc Empresarial i a poca distància de l’anterior Parc Científic. El seu objectiu és ser un punt estratègic de connexió de les activitats científiques, tecnològiques, innovadores i emprenedores amb el sector empresarial.