Posa't les piles

L’Ajuntament d’Elx llança una campanya per a animar a reciclar les piles usades.

Des de l’Administració local es vol fomentar l’arreplega selectiva d’aquest tipus de bateries i evitar que s’eliminen en la bossa de residus orgànics de les nostres llars.

Per a facilitar la recuperació de les piles usades s’han disposat 50 nous punts de recollida en comerços i centres cívics.

A més a més, les piles es podran continuar depositant en els punts nets i mòbils i en els mupis de publicitat.

Una xicoteta pila conté metalls (com ara el mercuri, el cadmi o el plom) altament perillosos per la salut si s’alliberen en el medi ambient.

La seua eliminació és font de contaminació atmosfèrica (en cas d’incineració) i de contaminació del sòl i de l’aigua (en cas d’abocament o soterrament), per la qual cosa, per a evitar aquests nocius efectes, s’ha de dur a terme la recollida separada de les piles i el posterior tractament i reutilització d’aquests elements químics.

Una única pila pot contaminar 600.000 litres d’aigua.

Amb el fi d’incentivar la recollida selectiva de piles, les persones que participen en la campanya, pugen a les xarxes socials una foto depositant les seues piles amb el hashtag #pontelaspilas, anomenant la web del servei de neteja @elxmesnet, podran recollir en la Regidoria de Promoció Econòmica i Manteniment una bateria per a aparells electrònics.

“Posa’t les Piles”, un microgest que se suma a d’altres que fan d’Elx un municipi verd i sostenible