El president del Govern visita la renovació urbana del Barri Sant Antón

El president del Govern, Pedro Sánchez; la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez; el vicepresident de la Generalitat Valenciana i conseller d’Habitatge, Héctor Illueca; el secretari general d’Agenda Urbana i Habitatge, David Lucas; la consellera d’Innovació de la Generalitat, Carolina Pascual; i l’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyats d’altres autoritats de les tres administracions actuants, han realitzat una visita a l’actuació de renovació urbana de Barri Sant Antón, una de les iniciatives més ambicioses i de major abast urbanístic i social de quantes s’estan desenvolupant a Espanya.

El Gerent de PIMESA, Antonio Martínez, ha explicat a les autoritats presents les singulars característiques del procés de renovació que s’estan duent a terme. S’ha realitzat una visita al tercer edifici de nova construcció i als seus diferents immobles.

Fins al moment, en dues fases, s’han construït 3 edificis amb un total de 284 nous habitatges, estant previst l’inici en els pròxims dies d’un quart edifici amb 54 habitatges.

La inversió total de les tres administracions i de les persones particulars en les dues primeres fases ascendeix a 22,7 milions d’euros. El Govern d’Espanya aporta 8 milions d’euros, la Generalitat aporta 6,3 milions i les persones particulars aporten 8,1 milions. L’Ajuntament, per part seua, assumeix el cost de part de la reurbanització (0,3 milions), el manteniment dels blocs inicials mentre duren les obres i el seu enderrocament en finalitzar el trasllat dels veïns als habitatges nous, així com el cost de les llicències d’obres.

La visita del president del Govern evidencia l’abast i la magnitud de la renovació urbana del barri, i estableix les bases per a treballar en la tercera fase del projecte per les diferents administracions.