Fons europeus per a finançar projectes de mobilitat sostenible

Els Fons Next Generation comencen a arribar a Elx. L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora de Mobilitat, Esther Díez, han anunciat que l’Ajuntament rebrà 4 milions d’euros d’aquests fons europeus per a finançar projectes de mobilitat sostenible a la ciutat a través de tres projectes “l’objectiu fonamental dels quals és avançar en la descarbonització de la mobilitat i, per tant, reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle”, ha indicat el regidor.

“Són tres actuacions que estan molt vinculades al treball per a la candidatura d’Elx a la capitalitat verda europea 2030 i amb aquests recursos, fonamentalment, comprarem 8 autobusos elèctrics, construirem una estació de recàrrega per a eixa flota de vehicles elèctrics i continuarem millorant les línies, l’eficiència i la qualitat del transport col·lectiu a Elx”, ha assenyalat l’alcalde, que ha afegit que “en conclusió, es tracta d’un pas més per a tindre una mobilitat més eficient, més moderna i, per descomptat, menys contaminant”.

En la mateixa línia, Esther Díez ha indicat que es tracta d’una subvenció que va ser sol·licitada per l’Ajuntament al Ministeri de Transports el mes de setembre passat.

La responsable de Mobilitat ha explicat que “amb aquests quatre milions comprarem huit autobusos cent per cent elèctrics, digitalitzarem el servei, que permetrà, entre altres qüestions el pagament per mòbil, i també electrificarem la planta d’autobusos”. Quant als nous autobusos, ha puntualitzat que aquesta ajuda permetrà que quatre dels autobusos híbrids que anaven a arribar pròximament se substituïsquen per quatre elèctrics. Els altres quatre elèctrics s’utilitzaran per a posar en marxa noves línies. I a aquests huit vehicles elèctrics se sumen els 17 híbrids que arribaran al setembre.

A més, Díez ha explicat que, gràcies a aquesta subvenció, l’Ajuntament posarà en marxa una nova línia d’autobusos diagonal en ambdós sentits que connectarà d’oest a est la ciutat a través de la remodelació de les línies I i G.

“A tot això, se sumaran altres millores com fer més àgil la línia H, la reestructuració de les línies E i F per a donar un millor servei al barri del Camp de Futbol i la creació d’un servei a la demanda per al barri de Carrús”.

“En definitiva, és molt bona proposta amb la qual fem un gran pas en mobilitat sostenible, en la millora de la qualitat de l’aire i que ens acosta molt més a l’objectiu Elx 2030”.

D’altra banda, la regidora ha indicat que la segona línia de projectes presentada per l’Ajuntament d’Elx a aquests fons europeus, referent a l’ampliació del sistema de transport públic amb bicicleta Bicielx i a la millora d’accessibilitat en parades de bus urbà, ha quedat en el lloc huité de la llista d’espera, per la qual cosa és possible que finalment aquesta subvenció també arribe.