Iñaki Prusilla explica a Elx com Vitòria-Gasteiz es va convertir en Capital Verda Europea 2012

Iñaki Prusilla, Regidor delegat del Departament de Medi Ambient i Espai públic, i President de l’organisme autònom CEA de l’Ajuntament de Vitòria-Gasteiz, ha visitat Elx per a explicar els projectes i les bases que van portar a la ciutat alabesa a ser Capital Verda Europea en 2012.

Prusilla va explicar en el transcurs de la jornada “Trobades sobre el futur ELX2030. La Capital Verda Europea” organitzada per l’Ajuntament d’Elx i l’Oficina Tècnica del Pla Estratègic, els grans canvis que ha patit Vitòria des que l’alcalde José Ángel Cuerda, en els anys 80 començara a tindre una visió relativa a la sostenibilitat.

Conversió en zona de vianants de carrers, creació d’un gran cinturó verd, recuperació d’aiguamolls, rehabilitació del centre històric, nous plans de mobilitat sostenible amb gran suport al transport públic, una àmplia xarxa de centres cívics, descentralització municipal, gestió de residus o creació d’horts urbans són algunes de les accions dutes a terme a Vitòria i que són extrapolables a qualsevol altra ciutat que pretenga millorar la qualitat de vida de la seua ciutadania.

El regidor de Medi Ambient de Vitòria-Gasteiz, va exposar en el Centre de Congressos que el més important del camí cap al guardó és precisament el període de preparació de la candidatura, el treball per un objectiu comú que ha de comptar amb el consens polític i la implicació de la ciutadania

“Si el consens polític existeix i s’està treballant perquè la ciutadania considere com una cosa pròpia aqueixa millora sostenible, crec que Elx té moltes possibilitats d’aconseguir aqueixa capitalitat verda. No ho negaré, és molt de treball i també hi ha vegades que pot haver-hi *disenso i diferents punts de vista, però l’objectiu comú ha de ser el primordial.”

Elx2030 ha pres Vitòria com a referent, però planteja la candidatura d’Elx com a Capital Verda Europea 2030 potenciant les característiques pròpies d’aquesta ciutat, amb especial cura de la biodiversitat i realitzant una sèrie d’accions molt importants en mobilitat urbana i recuperació d’espai públic que, en definitiva, creen una societat millor, així com el fet de la cohesió social.

L’edil va mantindre a més una reunió a l’Ajuntament amb tècnics municipals en la qual es va poder aprofundir en les qüestions específiques i del treball diari de totes dues ciutats.