Renovació i millora d'eficiència energètica de més de 600 fanals

L’àrea de Modernització d’Espais Públics de l’Ajuntament d’Elx ha iniciat la renovació de més de 600 fanals de 21 places i jardins públics de barris i pedanies d’Elx amb l’objectiu de modernitzar els elements urbans, garantir la seguretat de la ciutadania davant la deterioració estructural que presenten i millorar-ne l’eficiència energètica.

Aquesta actuació està relacionada amb l’objectiu 7: “Garantir l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna” dels ODS, que contempla l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

Es desenvoluparà als barris del Pla, Altabix, Carrús, Raval, Parc Municipal, parc de Trànsit, vessant del riu, Hort del Monjo i a la pedania de la Foia, entre altres espais públics.

El termini d’execució és de sis mesos i l’actuació s’emmarca en els treballs de modernització dels elements urbans del municipi

L’actuació adjudicada a la mercantil Aceinsa mobilitat AS, contempla un termini d’execució de 6 mesos i un pressupost de 953.000 euros.

Es tracta de treballs que respecten el model històric tradicional dels fanals, previs al canvi de la lluminària, que serà LED, i que realitzarà la Regidoria d’Eficiència energètica dins de l’Estratègia DUSI. “Una inversió que ens permetrà avançar en eficiència energètica que reduïsca el nostre consum i a més, que millore la il·luminació.