Restauració i millora de la pineda de la Marina

Continua en marxa el projecte de regeneració i millora de la pineda de la Marina impulsat per la Generalitat, amb una inversió de 900.000 euros, i la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambiente de l’Ajuntament d’Elx.

Aquesta iniciativa, que està relacionada amb l’objectiu 15: “Vida d’ecosistemes terrestres” dels ODS que contempla l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, compta amb un termini d’execució de 36 mesos, i permetrà impulsar la restauració i la revegetació de les pinedes i dunes del litoral, amb l’eliminació d’espècies invasores, reforestació d’espècies autòctones i regeneració dunar.

Concretament, es durà a terme la retirada dels pins secs i exemplars que estan a punt de morir, a més de la instal·lació de més de 13 quilòmetres lineals de captadors passius d’arena i la restauració vegetal de les dunes i la renaturalització de la zona amb espècies autòctones.

Els treballs de reforestació es dividiran en dues parts. Enguany es retiraran els pins secs i altres exemplars que impedeixen el desenvolupament de la zona i l’any que ve serà quan es procedisca a la reforestació amb nous arbres.

Així, l’espai natural, que dona accés a les platges verges més grans del terme municipal, recuperarà valor ecològic, mediambiental i paisatgístic d’aquesta infraestructura verda que posseeix el nostre terme municipal i que ens caracteritza i ens diferencia dels altres.