Mercat d’Elx–Ecològic i Local en el barri del Raval

L’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria de Desenvolupament Rural, ha firmat un conveni de col·laboració aquest matí amb l’Associació Sistema Participatiu de Garantia SPG Alacant, per a fomentar el consum responsable i la venda de productes ecològics mitjançant la posada en marxa del Mercat d’Elx–Ecològic i Local al barri del Raval, que se celebra el primer i tercer dissabte de cada mes.

L’acord, que ha sigut subscrit pel regidor de l’àrea, Felip Sànchez, i els representants de l’associació, Mari Luz Brotons i José Luis Miralles, està dotat de 5.000 euros i busca sensibilitzar la ciutadania sobre els valors relacionats amb el consum responsable, l’agroecologia i la sobirania alimentària.

Aquesta actuació, que està relacionada amb l’objectiu 12: “producció i consum responsables” dels ODS que contempla l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, “té per objecte que la ciutadania tinga accés a aquests productes de quilòmetre 0, a preus assequibles i, alhora, dinamitzar l’economia local i assentar la producció agroecològica en el Camp d’Elx”.

Miralles ha assenyalat que s’està difonent aquesta iniciativa mitjançant les xarxes socials, activitats i els mitjans de comunicació perquè els ciutadans coneguen millor aquests productes. Així mateix, el representant de l’associació ha recalcat que a Elx, actualment, hi ha unes huit parades ecològiques amb cinc productors d’aliments frescos, de cosmètica, vi, oli, rebosteria i dietes veganes, entre d’altres.

El mercat canvia d’ubicació i s’instal·larà aquesta setmana en l’Escola d’Adults Mercé Rodoreda del Raval, amb els mateixos serveis, i no es descarta que s’emplace en localitzacions alternatives per a complir amb les mesures sanitàries imposades a causa de la Covid-19.