Resurgere “Tornar a la vida” lema de la imatge del Festival Medieval

L’artista alacantí Pablo Auladell ha sigut l’encarregat de donar vida al cartell oficial de la XXVII edició del Festival Medieval d’Elx, que compta amb el disseny d’una guitarra representant la figura d’un personatge i que ha sigut presentat al costat de la regidora de Cultura, Marga Antón. La iniciativa està organitzada per l’Ajuntament d’Elx i se celebrarà del 25 d’octubre a l’1 de novembre. El Festival Medieval torna sota el lema ‘RESURGERE’. L’edil ha explicat que “aquest lema significa tornar a la vida, i està molt ben triat després de dos anys de gran incertesa. El festival, renaix amb la força que es mereix, ocupant carrers, places, capelles, claustres o teatres de la nostra ciutat per a inundar-los amb la força de la música, les arts escèniques o la dansa”.

Així mateix, en relació a la programació d’aquesta edició, Marga Antón ha avançat que “actuaran més de 15 companyies de primer nivell nacional i internacional, que difondran de nou les seues notes i els seus colors, entre el renaixement i l’edat mitjana, amb variades interpretacions i espectacles que naixen des de l’alegria d’aquest renàixer – circ, aeris, cercaviles, teatre clàssic, dansa contemporània i medieval, conferències o el Jazz Medieval formen part del nostre variat programa”. L’edil també ha comentat que la programació completa del XXVII Festival Medieval d’Elx es donarà a conéixer en breu, en una nova roda de premsa.

Per part seua, Pablo Auladell, l’artista encarregat de donar forma al cartell oficial del Festival Medieval d’Elx, ha revelat el significat de la proposta i ha explicat que “la guitarra representa un personatge en peus, fent referència al lema, de tornar a la vida”. Auladell també ha assenyalat que “el claviller que forma part del cap de l’instrument ha sigut l’element que necessitava per a expressar una mirada que incita a la festa”. A més, ha explicat que la guitarra no té cordes perquè són les persones que es reuneixen en la festa, en el festival, les encarregades de fer sonar la música.

L’il·lustrador Pablo Auladell, entre molts altres guardons, va rebre en 2012 el premi Nacional d’Edició del Ministeri de Cultura, pel llibre Alas y Olas escrit per Pablo Albo i il·lustrat per ell mateix, i en 2016 va ser guardonat amb el Premi Nacional del Còmic.