Elx comptarà amb l'ecoparc més modern de la província al Parc Agroalimentari L'Alcudia

Elx comptarà amb l’ecoparc més modern de la província gràcies a ampliació del Punt Net del Parc Agroalimentari L’Alcúdia; una inversió de més de 540.000 euros a executar en quatre mesos que permetrà comptar amb una superfície superior als 3.600 metres quadrats —900 d’aquests dedicats a zones verdes per a assegurar la integració paisatgística al Camp d’Elx— i així passar de 25 contenidors a 45, cadascun destinat a la recollida selectiva de diferents fraccions de residus.

Tal com ha informat el regidor de Neteja, Héctor Díez, aquest espai, que conclourà la seua renovació a finals de gener o principis de febrer de 2023, apostarà per l’eficiència energètica amb il·luminació led i quatre punts de recàrrega per a vehicles de la UTE Elx. A més, segons ha assenyalat, servirà per a continuar avançant en el compliment del Pla de Residus de la Comunitat Valenciana i continuar implementant les millores de la nova contracta de neteja, en vigor des de maig de 2021.

Díez ha explicat que la Junta de Govern Local del divendres 9 de setembre va aprovar la llicència d’obra major per a escometre els treballs amb els quals aquest Punt Net, a més de la seua remodelació integral guanyarà 1.200 metres quadrats —ara mateix té 2.326— més, ja que s’expandirà per una parcel·la situada al sud de l’actual recinte en la qual, en els pròxims dies, s’escometrà el desbrossament i el trasllat d’una estació meteorològica present al terreny per a, posteriorment, començar durant tres setmanes a les necessàries excavacions arqueològiques.

Situació actual
Plano de situación actual del Parque Agroalimentario La Alcudia

Aquesta actuació donarà lloc a l’ecoparc més avançat i modern de la província, ha manifestat el responsable municipal, la qual cosa, ha agregat, “situarà Elx en l’avantguarda de la recollida selectiva de residus”. No en va, amb aquesta intervenció, a més de l’esmentada modernització, aquesta infraestructura s’homologarà segons la normativa vigent i obtindrà la “Categoria D”, els més grans i els que més categories de residus poden rebre, ha recalcat l’edil. En l’actualitat, aquest ecoparc és depositari de 500 tones de residus, sobretot enderrocs, fustes i poda, i que amb l’ampliació s’espera incrementa el nombre de tones.

Díez afirma que amb aquest projecte el municipi se situa així en l’avantguarda en aquests serveis, i que, a més, servirà per a continuar avançant en el compliment del Pla de Residus de la Comunitat Valenciana i continuar implementant les millores de la nova contracta de neteja.

Ampliació del Parc Agroalimentari La Alcudia
Plano de la ampliación del Parque Agroalimentario La Alcudia

En eixe sentit, ha assenyalat que, una vegada finalitzada la remodelació, el Punt Net del Parc Agroalimentari L’Alcúdia, una de les novetats a destacar serà els 14 contenidors de 26 metres cúbics de capacitat per a aquelles deixalles més voluminoses. Així mateix, l’espai comptarà amb control d’accés digitalitzat i un punt d’informació i conscienciació per a informar els usuaris de les campanyes de la UTE Elx i regirar qualsevol dubte quant a la gestió de residus. Quant a l’organització interna de l’espai, estarà dividit en dues plataformes a les quals es podrà accedir mitjançant automòbil: una inferior en la qual es trobaran els 14 contenidors per a grans residus, i una altra superior que tindrà 28 contenidors diferents.

Amb dos ecoparcs fixos, el del Parc Agroalimentari, nou punts nets de proximitat, dos punts nets mòbils, cinc miniecoparcs i altres cinc microecoparcs en mupis publicitaris, Héctor Díez ha afirmat que “Elx és sens dubte i objectivament, comparant-nos amb la resta de localitats i de contractes de neteja, la que té un ventall més ampli d’ecoparcs i punts nets al servei de la ciutadania en barris i pedanies”. També ha recordat que, en principi, l’ecoparc del Parc Agroalimentari continuarà prestant servei fins que les obres d’ampliació ho permeten.