La Setmana de les Escriptores

La Setmana de les Escriptores ha començat amb la inauguració d’una exposició a la Biblioteca Pere Ibarra que consta de panells explicatius sobre la vida i biografia de les escriptores Carmen Laforet, Carmen Martín Gaite, Emilia Pardo Bazán, Josefina Aldecoa, María Mercè Marçat i Serra, María Zambrano, Montserrat Roig i Dulce Chacón. L’entrada a l’exposició és gratuïta i estarà disponible fins al dissabte 21 de novembre.

Aquesta actuació, promoguda des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Elx per a posar en valor el paper de la dona en les lletres i visibilitzar les seues grans aportacions, treballa els objectius 5: “Igualtat de gènere” i 10: “Reducció de les desigualtats” dels ODS que contempla l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

Per una altra banda, la Setmana de les Escriptores continuarà aquest dijous amb l’acte que es durà a terme a les 18.00 hores en el Centre de Congressos Ciutat d’Elx a porta tancada i que es podrà seguir via streaming pel Facebook de l’Ajuntament d’Elx. L’esdeveniment consistirà en una xarrada col·loqui amb les escriptores il·licitanes Manuela Maciá i Carolina Iñesta; el lliurament de premis del V Certamen Literari Per a la Igualtat ‘Casa de la Dona’ i la lectura de textos musicalitzats triats per les escriptores recomanades per l’associació Clásicas y Modernas.

Mariano Valera, Regidor d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives, ha detallat sobre el lliurament de premis que “s’han presentat 54 obres d’adult en castellà i 4 en valencià, així com altres 4 juvenils i 14 en la categoria infantil i farem lliurament de 5 premis. A més, durant l’acte actuarà Adrián Fernández, professor i concertista de guitarra, i després del lliurament de premis tindrà lloc la lectura de textos musicalitzats per Felicidad Alarcón i Loreto Alemañ”.