Suport al desenvolupament rural del Camp d’Elx

La Regidoria de Desenvolupament Rural dona suport a la riquesa del camp il·licità mitjançant la renovació i l’augment de 1.000 euros del conveni de col·laboració que manté amb l’Associació per al Desenvolupament Rural del Camp d’Elx (ADR). L’edil de l’àrea, Felip Sànchez, i el president de l’entitat, Pascual Serrano, han rubricat a la Sala del Consell l’acord, que ascendeix a 11.000 euros per al present exercici 2022.

“Amb la firma d’aquest conveni donem suport a una de les associacions que més activitat té al municipi, que representa els interessos de moltes entitats que componen el nostre Camp d’Elx”, ha manifestat Sànchez, que ha reafirmat que, amb l’increment d’aquest, l’Ajuntament dona suport a la promoció dels atractius ambientals, socials, culturals, econòmics i paisatgístics del rural il·licità; una labor entre la Regidoria i ADR durant tot l’any, tal com ha afirmat el responsable municipal, amb la posada en marxa d’iniciatives com el concurs fotogràfic de porxades perquè “la gent s’involucre amb elements tradicionals del camp, a més de treballar per la protecció territorial o l’economia”.

Per part seua, Serrano ha agraït al Consistori l’esforç per aquesta renovació de conveni i per l’esmentat acompliment conjunt durant quasi 15 anys. “En 2022 rebérem una mica més d’ajuda, que ve bé i repercutirà en què es facen coses de major qualitat; al final eixe és l’objectiu, que s’emprenga al Camp d’Elx, es pose en valor i s’utilitzen els recursos”, ha afegit. Des d’ADR, ha explicat, “organitzem activitats amb les quals impulsem negocis al camp, alguns dels quals fins i tot ja funcionen de manera pròpia com el mercat ambulant ecològic, a més de fomentar els productes del Camp d’Elx i el seu patrimoni”. El president de l’associació ha incidit en l’ajuda que presta ADR als emprenedors que vulguen establir la seua activitat econòmica en el camp il·licità i els interessats poden informar-se a través del correu electrònic info@turismeruralelx.es.

ADR va nàixer al febrer de 2008, desenvolupa la seua feina en la totalitat de la comarca del Baix Vinalopó i compta amb 14 entitats adherides.