L'Ajuntament reclama més fons a la investigació contra l'alzheimer

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i els edils de Drets Socials, Mariano Valera; de Sanitat, Mariola Galiana i de Mobilitat, Esther Díez, han assistit a l’acte organitzat per a commemorar el Dia Mundial de l’Alzhèimer que enguany té com a lema “Investigació en l’itinerari de la demència. Investigar per a actuar” que ha tingut lloc a la seu de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzhèimer d’Elx (AFAE). Allí han sigut rebuts per la presidenta d’AFAE, Marisa Moreno, per la directora de l’associació, Celia Lastra, i per membres de la directiva.

Amb la presència de l’alcalde i de regidors, l’Equip de Govern ha expressat el seu suport a la necessitat que s’invertisquen més fons per a investigar entorn d’aquesta malaltia que afecta més de cinc mil persones a Elx i comarca.

“Des de l’Equip de Govern ens adherim a la celebració d’aquest dia tan important per a la nostra ciutat”, ha assenyalat l’alcalde, que ha afegit que “donem suport a les reivindicacions que bateguen després del manifest que planteja AFAE, ja que creiem en eixe plantejament de fons que significa l’aposta decidida per la investigació com a manera de lluitar contra la malaltia, com a manera de millorar la qualitat de vida de les persones afectades i lluitar per a l’erradicació d’aquesta terrible malaltia”.

L’alcalde ha destacat que darrere de la investigació ha d’haver-hi una aposta decidida per part de les administracions públiques, fonamentalment del Govern. “Donem suport a eixa reivindicació que representa l’objectiu d’aconseguir a mitjà termini l’1% del PIB en inversió en la lluita contra l’alzhèimer a través de la investigació”, ha assenyalat González, que ha destacat el “gran paper que exerceix AFAE a Elx, una tasca fonamental per a les persones malaltes d’alzhèimer i els seus familiars”.

Per part seua, la presidenta d’AFAE, Marisa Moreno, ha assenyalat que “enguany volem posar el focus en la importància de la ciència, tractant d’identificar totes les classes d’investigació necessàries per a l’abordatge integral de la malaltia i en totes les fases d’aquesta, des dels inicis dels símptomes i, fins i tot, després de la defunció”.

Durant l’acte ha tingut lloc la lectura d’un manifest i la solta de globus verds, color de l’esperança a trobar un remei a aquesta malaltia.