Avalem les teues idees, donem suport als teus projectes. Vine al mercat municipal

Aquest és el lema d’un projecte que busca reactivar els mercats municipals de la plaça de Madrid i de la plaça de Barcelona.

Avalem les teues idees, donem suport als teus projectes. Vine al mercat municipal”, forma part del Pla de Dinamització dels Mercats Municipals.

Seguint l’experiència duta a terme en altres llocs, l’Ajuntament d’Elx ha llançat una campanya perquè les persones emprenedores, que tinguen una idea de negoci innovadora i alternativa a l’oferta d’alimentació existent, puguen posar-la en marxa en una de les parades lliures dels mercats municipals de la plaça de Barcelona (10 parades) i de la plaça de Madrid (8 parades).

Venda de vinils antics o de llibres al pes, són alguns dels xicotets negocis implantats dintre dels mercats d’abastos d’altres municipis i que compten amb una excel·lent acollida per part de les persones que habitualment realitzen les seues compres en mercats tradicionals.

En el projecte “Avalem les teues idees, donem suport als teus projectes. Vine al mercat municipal” es persegueixen diferents objectius:

  • Obrir els mercats a noves activitats no només en el camp de l’alimentació (degustació, productes gurmet, productes ecològics…) sinó també en altres (restauració, serveis en línia, repartiment a domicili…).
  • Dinamitzar comercialment la zona on s’ubica el mercat, recuperant-lo com a eix vertebral del barri.
  • Facilitar la integració social dels col·lectius menys afavorits.
  • Crear ocupació.

En la baremació dels projectes es tenen en compte factors associats a la persona emprenedora (ser menor de 40 o major de 45 anys, tindre una discapacitat igual o superior al 33% o trobar-se en situació de desocupació) i a l’activitat empresarial (ser activitats relacionades amb productes ecològics i del Camp d’Elx o idees innovadores que aporten dinamisme i diversitat al funcionament del mercat i que promouen l’afluència de clientela, incorporant la venda per Internet, el pagament amb targeta o el repartiment a domicili).

Aquesta és una experiència pilot que s’inicia l’1 d’octubre i finalitza el 31 de març de 2019.