Coneixes les aus d’Elx?

El municipi d’Elx compta amb una gran diversitat d’hàbitats que acullen nombroses espècies de flora i fauna.

Conéixer millor la rica biodiversitat que ens rodeja és un dels eixos sobre els quals s’articula l’Estratègia municipal de Biodiversitat.

Una nova campanya d’educació ambiental persegueix la presa de consciencia sobre el valor i el paper que les aus urbanes juguen en l’equilibri de l’ecosistema.

Tres aus rapaços -el xoriguer comú, l’òbila i el mussol comú- i tres insectívores -el falciot negre, l’oroneta cuablanca i l’oroneta vulgar, són les protagonistes d’aquesta iniciativa en què s’explica com identificar-les, on solen fer els seus nius, què constitueix la seua alimentació, quins són les principals amenaces que els aguaiten i com podem ajudar a la seua conservació.

A més, si s’observa algun exemplar en el nucli urbà, podem registrar les observacions utilitzant les app dels programes de seguiment de SEO BirdLife o la plataforma eBird, des del nostre mòbil.

Aquest és un projecte en què participen l’Ajuntament d’Elx, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Generalitat Valenciana i SEO BirdLife