Campanya d'Aigües d’Elx contra el mal ús de les tovalloletes higièniques

Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, l’empresa pública Aigües d’Elx ha llançat una campanya publicitària amb l’objectiu d’informar la ciutadania de les nefastes conseqüències que té el fet de tirar les tovalloletes a l’inodor.

Discos desmaquillants, tovalloletes, bastonets, preservatius, compreses i tampons són els objectes que més problemes creen en tractar de desfer-nos-en quan els llancem al vàter. Els embossos en les canonades dels edificis, en els carrers i en les depuradores són freqüents, i podem evitar-los amb el simple acte de tirar tots aquests desperdicis a una paperera.

Es tracta d’un mal hàbit que genera 500 tones de fem a l’any, l’eliminació del qual té un cost econòmic de 900.000 euros anuals. El cost mediambiental és incalculable, així com els seus efectes al llarg termini.

La campanya assegura que eliminar totes aquestes restes costarà, a més, en temps, prop de 100 anys. Per això, si la ciutadania i les administracions no es consciencien, la capitalitat verda europea que es persegueix per a 2030 no podria aconseguir-se fins, almenys, l’any 2130.