Comerç lliure i just en el sector del calçat

El 16 de maig de 2018, durant la tercera edició del International Footwear Forum, WE, celebrat a Porto, associacions nacionals de calçat i cambres industrials d’África, Àsia, Europa, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud van firmar un acord de cooperació per a la facilitació del comerç lliure i just en el sector del calçat.

FICE – Federació d’Indústries del Calçat Espanyol- és una de les entitats firmants de la “Declaració conjunta per un comerç lliure i just en el sector del calçat”.

El document posa el punt de mira en l’augment que han tingut en els últims anys els règims proteccionistes en tot el món, i el seu impacte en les cadenes de subministrament global dels productes de consum.

Per les parts firmants, mesures proteccionistes, com ara els aranzels, afecten la competitivitat i el creixement de les empreses de calçat, ja que redueixen el consum, l’ocupació i la inversió, i poden arribar a danyar la confiança en els mercats.

Amb aquest acord, cambres de comerç i associacions del sector del calçat adopten el compromís de treballar de manera conjunta per un comerç lliure i just, compartir informació i lluitar contra pràctiques deslleials –com són la falsificació i el dumping-.

L’objectiu últim és transmetre als governs que la indústria mundial del calçat dóna suport i exigeix un mercat global obert i just que es regisca per regles de joc equitatives.

Declaració conjunta de suport al comerç lliure i just en el sector del calçat