La mobilitat urbana amb bicicleta es premia en “30 Dies amb Bici”

“30 Dies amb Bici” és una iniciativa que promou l’ús diari i quotidià de la bicicleta, invitant cada mes d’abril a provar els seus avantatges per a generar l’hàbit de moure’s amb bici.

Cada any són més les ciutats que organitzen activitats en el mes d’abril per fomentar una mobilitat urbana que aporta tants beneficis a la salut i a la qualitat de vida.

PIMESA, que gestiona el servei públic de transport amb bicicleta de l‘Ajuntament d’Elx, se suma anualment a la campanya de “30 Dies amb Bici” per mostrar l’impacte ambiental que té l’ús diari de la bicicleta a Elx.

La bicicleta és un element essencial per la mobilitat urbana sostenible i un dels factors que pot contribuir a contenir el canvi climàtic.

Sota el lema de “30 Dies amb Bici” s’organitza un concurs de fotografia en el qual la bicicleta és un element imprescindible del procés creatiu i font d’inspiració.

A més, es premia les tres persones que durant el mes d’abril, mitjançant el servei que facilita BICIELX, contribueixen en major grau a la qualitat de l’aire al nostre municipi.

Amb el concurs es fa visible l’estalvi de CO₂ que es produeix quan durant un mes anem al treball, a l’escola, de compres, etc., utilitzant la bicicleta, tenint en compte que si eixe km es recorreguera amb un cotxe de gasolina, s’emetria a l’atmosfera una mitjana de 139 g de CO₂.

Un reflex de l’impacte positiu per al medi ambient són els resultats aconseguits per la persona que més ha usat BICIELX els 30 dies del concurs: 55,60 kg de CO₂ que no es van emetre a l’atmosfera en recórrer 407,18 km en 268 trajectes per Elx.

Imatge “Rodar entre palmeras”. Autor: Roberto Prada González, guanyador V Concurs de Fotografia 30 DB.