CLARA, un programa per a apoderar les dones il·licitanes

L’Ajuntament d’Elx està desenvolupant des de març de 2017 el Programa CLARA, a través de l’Institut de la Dona i per a la Igualtat d’Oportunitats i el finançament del Fons Social Europeu. El seu objectiu és millorar l’ocupabilitat d’un grup de dones il·licitanes en situació de vulnerabilitat.

La finalitat de CLARA és millorar la qualitat de vida de les dones amb més dificultats d’integració social, impulsant aspectes personals i millorant la seua qualificació professional.

El Programa possibilita la seua qualificació amb una formació que, moltes vegades, estan fora del sistema normalitzat, i una millora de les seues competències en la busca d’ocupació.

CLARA és un itinerari integrat i personalitzat d’inserció social i laboral que té en compte, tant les necessitats específiques de cada dona, com el seu punt de partida. Al llarg de les fases del seu desenvolupament, es treballa el foment de la seua autoestima i la confiança necessàries perquè es convertisquen en protagonistes actives del seu propi procés d’inserció sociolaboral, a més de la seua incorporació i promoció en l’ocupació per mitjà d’informació, motivació i assessorament i de la formació ocupacional d’acord amb les necessitats del mercat laboral il·licità.

CLARA ha permès formar a 15 dones en el manteniment de xarxes d’aigua, un treball habitualment exercit per homes. S’ha comptat amb la col·laboració de l’empresa Aigües d’Elx, lloc on quatre d’elles han realitzat les seues pràctiques professionals.