Anem a reciclar l'oli domèstic

Elx compta amb contenidors per a dipositar l’oli domèstic en cada barri i en les pedanies de Torrellà, L’Altet, La Marina, La Foia, Les Baies, Arenals del Sol, Perleta i Valverda.

23 contenidors d’oli usat faciliten la correcta gestió d’un residu altament contaminant i que habitualment acaba en la xarxa de sanejament.

Per mitjà de l’arreplega i el seu posterior tractament per a generar biocombustible es contribueix a la reducció de les emissions contaminants, es dóna un segon ús a un recurs que es reintroduït en el circuit econòmic.

Un litre d’oli contamina prop de 40.000 litres d’aigua potable.

A més, l’arreplega d’oli es du a terme en centres de gestió municipal com les cuines de col·legis, els centres socials o l’escola municipal d’hostaleria.

El servei també permet que les comunitats de veïns i els centres productors puguen sol·licitar la instal·lació d’un contenidor d’aquestes característiques per a evitar que finalment siga abocat al clavegueram.

Els contenidors són de color taronja i tenen una capacitat màxima de 240 litres i estan localitzats junt amb punts d’arreplega selectiva en la via pública. Per a utilitzar-los cal dipositar l’oli usat en botelles de PVC. Setmanalment es du a terme el seu buidatge, si bé per motius de seguretat es buiden sempre que se sobrepassa el 75% de la seua capacitat.