ELX2030 nou model de governança per a Elx

La revista “Economía 3”, especialitzada en informació econòmica i empresarial de la Comunitat Valenciana, ha publicat un reportatge monogràfic sobre el Pla Estratègic d’Elx ELX2030.

Millorar la qualitat de vida ciutadana, afavorir la prosperitat econòmica i potenciar el benestar social són els objectius principals d’ELX2030 que defineixen el model de governança local

Elx necessita tindre un propòsit estratègic, una aspiració que siga totalment compartida pels dirigents i agents locals i per la ciutadania.

Creure en el seu propi futur és el repte que es llança des d’ELX2030 a la ciutadania i ja s’ha començat a treballar per tal d’aconseguir-ho.

La construcció d’Elx Campus Tecnològic és una de les accions que acosten al present el futur de l’economia il·licitana. Es tracta d’un projecte orientat a facilitar la instal·lació a Elx Parc Empresarial d’empreses de qualsevol grandària, amb un marcat caràcter tecnològic, innovador i respectuós amb el medi ambient, representatives del nou model econòmic.
Des d’una perspectiva social, i a fi d’obtenir la implicació de tots els agents socials i la ciutadania, el consistori il·licità ha definit una sèrie de línies d’actuació que conformen una estratègia mediambiental i una altra econòmica.

En aquest procés de transformació urbana, la ciutat es planteja l’objectiu de ser reconeguda com a Capital Verda Europea abans de l’any 2030. Aquest premi és una iniciativa de la Comissió Europea que, des de 2010, guardona una ciutat de més de 100.000 habitants, que destaca pel seu historial acreditat i consolidat de compliment de les normes ambientals més exigents i que està fermament compromesa amb la protecció mediambiental.

Text complet de l’article