“Ecoinnovació en el calçat” en ELX2030

En el transcurs de la reunió del Comité de Direcció del Pla Estratègic ELX2030, l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (AVECAL) va presentar els continguts de la guia “Ecoinnovació en el Calçat. Caminant cap al 2020”.

El document forma part de les accions del Pla d’Ecoinnovació del Calçat i ha sigut promogut per la Federació d’Industrials del Calçat d’Alacant (FEPICA) , en col·laboració amb l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (AVECAL). Ho ha realitzat la consultora PROSELECCIÓN i MENTAKERS, i compta amb el suport de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

La indústria de calçat i components és el sector productiu més important d’Elx, amb una gran capacitat d’adaptació als canvis del seu entorn.

La Guia té com a objectiu servir a les empreses perquè puguen emplaçar millor les seues estratègies i adaptar-se al canvi de model econòmic. Ecoinnovació, economia circular i indústria 4.0 són els pilars fonamentals perquè la indústria del calcer continue sent un referent a nivell nacional i internacional.

La presentació va ser realitzada per la presidenta executiva d’AVECAL, Marián Cano, el director de Màrqueting de MENTAKERS, Juanjo Catalán i la Tècnic de PROSELECCION, Alicia Oncina.

En el transcurs de la reunió es va parlar a més de sostenibilitat, flexibilització dels processos productius, traçabilitat del producte, intel·ligència artificial, reducció de l’impacte mediambiental i de la “cultura del calçat” i el know-how característic del personal i les empreses d’Elx.