Elx aconsegueix la Granera de Platí per la seua gestió del servei de neteja

L’alcalde, Carlos González, ha anunciat que Elx ha sigut distingida amb el premi ‘Granera de Platí’ que atorga l’Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient (Ategrus) amb la finalitat de reconéixer les millores introduïdes i la sensibilització en la gestió d’aquest servei.

Els Premis Graneres de Plata, Or i Platí són un reconeixement dirigit a comunitats autònomes, municipis, empreses o autònoms que destaquen per la labor en gestió de residus i neteja, on també juga un paper fonamental l’educació i conscienciació ciutadana. Elx ha obtingut la Granera de Platí al costat d’altres localitats espanyoles com la Corunya, Oviedo, Sant Sebastià o Vitòria en l’anomenada “Categoria D” d’aquest XVIII concurs, la corresponent a les localitats de més de 100.001 i menys de 250.000 habitants.

“És molt important que hàgem aconseguit la Granera de Platí, ja que aquest guardó ve a reconéixer el treball seriós i rigorós que estem efectuant amb la nova contracta de neteja, perquè darrere d’aquest premi existeixen importants canvis i nombroses millores en un servei públic que és essencial per als barris i pedanies de la nostra ciutat, però que també és absolutament fonamental per al medi ambient”, ha manifestat González.

La localitat ha resultat guardonada al costat d’altres localitats espanyoles com la Corunya, Oviedo, Sant Sebastià o Vitòria.

L’alcalde ha concretat que aquest guardó ha sigut atorgat a Elx per la implantació de la recollida de la fracció orgànica, que de manera progressiva abastarà tot el municipi. Aquest projecte s’ha complementat amb punts de compostatge comunitari i una potent campanya de conscienciació dirigida a aconseguir una adequada recollida d’aquesta fracció.

“Es tracta d’un dels serveis de la nova contracta del servei de neteja viària i recollida de residus sòlids, un pas important per a la nostra ciutat per la seua incidència en la salubritat pública, en la conservació del nostre medi ambient i en la bona imatge de barris i pedanies, i, en conseqüència, per al nostre benestar i qualitat de vida”, ha explicat González.

Aquest cinqué contenidor permet reduir la quantitat de residus d’aquest tipus que arriben als abocadors en transformar-los en fertilitzants i biogàs. D’aquesta manera, el contenidor marró contribueix a disminuir les emissions de diòxid de carboni i altres gasos d’efecte d’hivernacle i ajuda a frenar el canvi climàtic.

González, que ha dit que aquest contenidor marró ha sigut “determinant” per a obtindre la Granera de Platí, ha afegit que “té un impacte ambiental molt positiu i considerable en termes de beneficis ambientals, perquè contribueix a reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i que, per tant, és una forma des de l’àmbit quotidià de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic”, ha recalcat.